h1

34. Trecut. Prezent. Viitor.

Capoitolul 34 – Trecut. Prezent. Viitor

“Intotdeauna tine-ti  un picior in trecut, capul in prezent si ochii in viitor.” – John Smith

 

Isabella Swan POV

Am intrat in dormitor repede, inchizand usa in spatele meu cu mai multa forta decat anticipasem si s-a produs un zgomot puternic. M-am sprijinit cu spatele de ea, inchizandu-mi ochii si oftand. Ma simteam ca o idioata ca a trebuit sa fug din camera, absolut patetica si slaba, si nu-mi puteam imagina la ce se gandea Edward acum, ce simtea din cauza reactiei mele.

Nu puteam sa neg ca cuvintele lui Rosalie m-au lovit puternic. Nici macar nu vorbea cu mine dar tot durea. A lasat sa se inteleaga ca Edward a avut multe fete, si el a recunoscut-o in fata mea, dar cand  a spus-o Rosalie, a facut-o sa sune mult mai rau decat a sunat cand a spus-o el. L-a facut sa para ca era o persoana rea, a facut sa sune ca si cum el ma folosea la fel cum le-a folosit pe celelalte, si ca eram proasta ca-l lasam sa fie in preajma mea. Si eu stiam in adancul sufletului meu ca nu era cel mai inteligent lucru sa-i dau lui Edward inima mea, sa-i dau acces la partile din mine pe care le-am tinut mereu inchise, dar aveam incredere ca nu m-ar rani intentionat. Neintentionat, oricum, era o alta poveste, si incercam sa nu ma gandesc la acel „ce-ar fi daca” dar ea practic le-a aruncat la mine, indesandu-le in fata mea. Ce-ar fi daca el ar realiza ca nu sunt destul de buna pentru el si ar decide ca vrea fetele alea din nou pentru ca eu nu meritam sa se bage in probleme? Ce-ar fi daca s-ar satura de mine, si noutatea situatie ar disparea? Ar trece mai departe si m-ar lasa in trecut cum a facut cu restul? Nu vroiam ca Edward sa se gandeasca ca eu nu-l cred ca ma iubeste, pentru ca era clar atunci cand ma uitam in ochii lui ca o facea. Dar era dragostea indeajuns pentru mine ca sa fiu in stare sa-l pastrez? Inca nu eram sigura.

S-a auzit un ciocanit usor in usa dupa un moment, abia auzindu-se insa din cauza ca ma sprijineam de usa am simtit cum a vibrat. Am tipat si am sarit, punandu-mi man ape piept pentru ca nu ma asteptam. Mainile au inceput sa-mi tremure si m-am intors, apucand manerul usii si intorcandu-l usor.  Am tras de usa ezitand, ochii largindu-mi-se cand am fost fata in fata cu Rosalie. M-am holbat la ea pentru un moment, uimita si intrebandu-ma ce dorea. Am fost imediat speriata ca era aici ca sa tipe la mine, ca sa-mi spuna in particular cat de stupida eram cu adevarat. Ea doar a stat acolo pentru un moment, uitandu-se la mine, fara sa spuna nimic, facandu-ma agitata. 

Ea ofta puternic, sunand iritata, si m-am dat imediat in spate din instinct. Ea a facut un pas inainte in pragul usii si eu m-am tras din calea ei repede in timp ce intra in camera. A mers la patul meu si a vrut sa se aseze pe el dar ingheta, incruntandu-se la patul meu din nu stiu ce motiv. Ea isi intoarse capul in directia mea si isi ridica sprancenele.

“Nu l-ai futut pe Edward in patul asta, nu-i asa?” a intrebat. Ochii mi s-au largit din cauza cuvintelor sale..

„Uh, scuza-ma?” am spus. Si-a dat ochii peste cap si a marait.

“Sex, Isabella. Nu ai facut sex cu idiotul ala in patul asta, nu?” a intrebat, clarificand situatia, insa aratand enercata ca a trebuit sa o faca. Intelesesem ce a vrut sa spuna de prima data insa eram doar uimita ca m-a intrebat asta.

„Um, nu. Adica, nu am facut, stii tu… asa ca nu, nu am facut in patul ala” am spus nelinistita. S-a uitat la mine pentru un moment, parand neincrezatoare, inainte sa-si intoarca privirea la pat. A ezitat dar s-a asezat cu grija pe marginea lui, de parca ii era frica de pat.

“Vorbesti serios?” a intrebat, intorcandu-se inapoi spre mine si ridicand o spranceana. Am dat din cap.

„Da, doamna” am spus usor, mutandu-mi privirea de la ea si uitandu-ma la podea. Nu eram cu adevarat confortabila vorbind despre asta, mai ales cu ea cand si-a facut opinia sa despre Edward si sex destul de clara. A ras dupa un moment si eu m-am uitat la ea pentru a vedea amuzamentul pe chipul ei.

“Deci Edward e celibatar, huh? Pun pariu ca a inceput sa-i oboseasca mana,” a spus, ranjind. M-am uitat la ea confuza si a ras, observandu-mi expresia. “Stii tu, de la laba?”

Fruntea mi s-a incretit. “De la ce?” S-a uitat la mine neincrezatoare inainte de a rade iar, mai zgomotos decat data trecuta. Si-a scuturat capul, evident amuzata de ignorant mea. Mi-am ingustat usor ochii, neapreciind ca rade de mine, insa cand s-a uitat inapoi la mine mi-am corectat expresia, punandu-mi o masca pe care eram obisnuita sa o port. Ultimul lucru pe care vroiam sa-l fac era s-o enervez si mai mult pe Rosalie.

„Doamne, esti incuiata. A-si face laba inseamna a se masturba. Macar stii ce inseamna aia, nu-i asa?” intreba ea. Am incuviintat, ochii mei marindu-se din cauza subiectului. „Bine, pentru ca nu am dorinta de a te invata procedurile acelei prostii… si nu e nici o cale ca acel baiat sa traiasca fara asta, deoarece ii place foarte mult sa se elibereze, asa ca trebuie sa se rezolve singur. MULT.”

A ras din nou, scuturandu-si capul. Eu doar m-am uitat la ea, destul de uimita de intreaga conversatie. M-a privit, aratand ca si cum ar fi asteptat un fel de confirmare.

Ea ofta. „Mda, presupun ca nu ai face-o” murmura ea, sunand putin iritata si dezamagita. „Dar inchide usa si treci aici si stai jos, trebuie sa-ti spun ceva.”

Am simtit putina panica curgand prin mine, nefiind sigura de ce vroia. M-am intors si am inchis usor usa, mergand in cealalta parte a patului si asezandu-ma. Mi-am pus amandoua mainile in poala si m-am intors spre ea, privind-o cu grija. A oftat si si-a mutat privirea de la mine, uitandu-se in gol.

„Stii tu, tata obisnuia s-o bata foarte tare pe mama” spuse ea dintr-o data. Ochii mei se marira si m-am holbat la ea, nesigura de ce vroia sa-mi spuna asta. A facut o pauza si a continuat sa se uite in alta directie, aproape ca si cum ar fi inconstienta de prezenta mea langa ea. „Din cate imi aduc aminte o abuza. Si ea intotdeauna doar statea si suporta, niciodata aparandu-se. Il lasa sa o bata cat de mult vroia, fara nici un motiv, si ii dadea scuze pentru asta. O lasa insangerata si invinetita, nefiind in stare sa umble uneori dar ea doar accepta, ca si cum ar fi doar o parte din viata. Uram asta, ma dezgusta pentru ca stiam ca alti tati nu faceau asta, si m-a facut s-o urasc deoarece doar ignora si accepta ca si cum nu era nimic de facut ca sa schimbe asta. Dar era, dar nu o facea. Credeam ca era patetica si slaba, nedemna de admiratia mea. Imi era rusine s-o numesc mama mea, rusinata de comportamentul ei aproape la fel de mult ca si de a lui. El intotdeauna ma lasa singura, deobicei ignorandu-ma complet, dar intr-o zi cand era beat a ridicat mana la mine si m-a lovit. Nici macar nu am ezitat, l-am lovit inapoi. Niciodata nu m-a mai lovit”

S-a oprit si s-a uitat scurt la mine, inainte de a-si muta privirea si de a continua. “A murit acum cativa ani, un accident ciudat sau ceva de genul, si imi amintesc ce fericire am simtit cand mi-au spus ca e mort. Poate ca e gresit, insa eram bucuroasa ca plecase. Ma simteam… libera. Insa apoi am vazut-o pe mama si plangea, si am intrebat-o de ce era suparata, crezand ca o proasta ca poate totul era o greseala si ca a supravietuit si ca din cauza asta era suparata, pentru ca nenorocitul o s-o tortureze in continuare, insa in schimb a spus, ‘Rose, draga, taticul tau e in rai acum’. Imi aduc aminte ca am ras, pentru ca in niciun caz nenorocitul nu o sa ajunga in rai, si mama s-a holbat la mine, derutata de comportamentul meu.

Ea rase amar, dand din cap. „Nu puteam sa-i inteleg lacrimile, si ea nu-mi intelegea veselia. Ea chiar l-a jelit, era devastata din cauza mortii lui. Acel om o tortura zilnic, o abuza si o controla, insa ii era dor de el si il vroia inapoi. Am pierdut si cea mai mica farama de respect pentru mama mea in acea zi. Pot intelege ca nu era intreaga la cap, ca atatia ani de abuz pot lasa un om spalat pe creier, dar nu o mai puteam respecta. Unde era mandria ei, respectul de sine, simtul ei de autoconservare?”

“Dr. C imi este cel mai apopiat lucru pe care il am ca parinte si il respect. Si imi imaginez ca nu poti sa intelegi, sa suna ciudat pentru tine deoarece omul acesta te controleaza. In ochii tai, probabil ca nu este mai bun decat tatal meu alcoolic si abuziv. Insa a fost acolo cand nimeni nu era. Nu puteam sa depind de mama pentru ca era prea dusa si nu putea accepta faptul ca are nevoie de ajutor. Dr. C mi-a oferit tot ce aveam nevoie, si cu toate ca probabil nu mi-a spus niciodata adevarul, sunt sigura ca el este cel care a rezolvat problema cu tata.”

 Ochii mei se marira si m-am holbat la ea socata. „Dr.Cullen ti-a ucis tatal?” am intrebat. S-a intors sa se uite la mine, expresia ei fiind una aproape trista.

“Asa cred, da. Normal ca nu a venit sa-mi spuna in fata, insa este prea mare coincidenta ca tata a murit intr-un accident ciudat langa padure in ziua in care i-am admis lui Dr. C ca m-a mai lovit inainte,” a spus.

„Nu-mi place cand oamenii nu se apara. Imi aminteste de mama, imi aminteste de tot. Imping oamenii si apas butoanele lor si spun lucruri dure pentru o scoate o reactie de la ei, doar ca sa se ridice si sa se apere. Ii necajesc pe oameni pentru ca ei trebuie sa invete sa se apere inainte ca cineva sa vina sa le vrea raul cu adevarat. Si poate e un mod stupid de a face asta, dar e cine sunt, in cine m-au transformat parintii mei. Si pot respecta doar oamenii care se apara, care nu mananca rahat. De aceea imi plac dobitocii aia de jos atat de mult, de ce am fost fericita cand mi te-ai impotrivit de Halloween.”

S-a intors spre mine si am dat din cap, ca sa stie ca o ascult. Intr-un fel actiunile ei aveau sens acum. Era obisnuita sa o vada pe mama ei la pamant, privind-o cum accepta tot, asa ca doboara oamenii si le judeca caracterul bazandu-se pe cat de bine indurau. Nu putea suporta sa se inconjoare cu personae ca mama ei, si m-as aventura sa spun ca facea asta deoarece o durea prea mult sa-si aduca aminte.

„Locuiesc cu bunicii mei acum. Mama e moarta” a adaugat repede. „Dar nu asta e scopul. Scopul e, imi plac oamenii care se apara, si nu suporta ca altcineva sa le porunceasca si sa-i controleze. Te-am tratat asa cum i-am tratat si pe ceilalti si nu a fost corect, pentru ca nu esti ca si ceilalti. Nu ai optiunea de a lupta inapoi, nu chiar. Asa ca imi pare rau ca am fost o asa nesimtita cu tine pentru ca nu poti face nimic in circumstantele tale si a fost gresit din partea mea sa incerc sa-ti apas butoanele, sa te fortez sa fi cineva care e clar ca nu poti fi. Nimic din astea nu e vina ta si trebuie sa spun, ma cam enerveaza ca e asa deoarece vine din partea omului pe care-l respect ca si pe un tata. Imi e greu sa accept chestia asta.”

M-am uitat la ea socata, uimita ca isi cerea scuze. S-a uitat la mine si puteam spune din expresia ei ca nu ii era usor sa admita asta. Am zambit usor, dorindu-mi sa fiu politicoasa si sa o fac sa vada ca intelegeam, si am dat o data din cap. “E de inteles. Nu este necesara o scuza insa apreciez, si o accept,” am spus usor. A dat din cap, oftand. A fost tacuta pentru un moment, privind in gol, si ma agita putin.

„Se schimba” spuse ea dupa un moment. M-am uitat la ea confuza si ea ranji. „Nu pot sa te mint si sa te fac sa crezi ca e un print incantator pe un cal alb deoarece asta clar nu e Edward Cullen. A fost cu o gramada de fete si poate fi un nesimtit. Dar e diferit cu tine si e chiar ciudat sa vad asta. Adica, a trecut de la a avea fiecare fata la dispozitia lui la abia a le observa ca respira. Si, Dumnezeule, ce urasc fetele chestia asta. Dar nu-i pasa, a trecut peste asta. Si a fost gresit din partea mea sa te fac sa cred ca nu e interesat de tine deoarece clar este. Dar eu si Edward avem un fel de prietenie ciudata. Daca am vreodata nevoie de el, stiu ca va fi acolo fara nici un fel de ezitare, si daca el ar avea nevoie de mine nu m-as gandi de doua ori, ar avea ajutorul meu. Dar pana atunci, pana cand una dintre acele situatii se intampla, explodam si ne spunem lucruri urate unul celuilalt pentru a ne enerva, pentru ca asa suntem noi. Amandoi apasam butoanele oamenilor intentionat pentru a ne proteja. Oh, si pot sa te asigur ca nu are nici o boala, asa ca nu fi speriata din cauza asta pentru ca e o persoana grijulie. Dar inca nu i-as atinge penisul. Ugh, nici macar nu ma pot gandi la asta.” Isi stramba nasul, facand o fata de dezgust, si eu am ras. Ea zambi, dand din cap.

“Nici macar nu pot sa-mi imaginez. Toate fetele sunt topite dupa baiatul asta insa pentru mine este doar Edward cel enervant. Insa spune-mi Isabella, macar i-ai atins penisul, chiar daca nu l-ai folosit?” a intrebat, ranjind. Ochii mi s-au largit din cauza intrebarii.

“Uh, adica… nu,” am spus repede, scuturandu-mi capul. Arata surprinsa.

“Deloc?” a intrebat. Mi-am scuturat capul. “Macar l-ai vazut?” mi-am scuturat din nou capul, ezitand, si ochii i s-au ingustat usor. “Te-a atins vreodata?” a intrebat.

Am zambit si am rosit fara sa vreau, certandu-ma in gand pentru reactia mea. Ea a inceput sa rada. “Vreau sa spun… m-a atins… putin… acolo jos,”am spus jenata. Ea a ranjit.

“Insa tu nu l-ai atins? Nici macar nu te-ai uitat la el? Wow… ma uimeste ca a putut sa fie asa de lipsit de egoism,” a spus, mai mult pentru ea decat pentru mine. “Totusi, de ce nu te-ai uitat? Adica, nici macar nu esti curioasa?”

Am zambit cu un aer vinovat si am inceput sa-mi musc buza de jos agitata. Nu ma simteam foarte comod sa vorbesc despre subiectul asta, mai ales cu Rosalie, insa parea interesata cu adevarat, fara urma de rautate in voce. M-am uitat la ea, decizandu-ma cum sa-i raspund la intrebare, insa dupa un moment am realizat ca nu am cu cine altcineva sa vorbesc, si probabil ca asta va fi ultima sansa sa spun ce gandesc.

Da, sunt curioasa. Insa nu am vazut niciodata una si nu stiu ce sa fac sau macar cum sa incep,” am spus agitata. Ea a zambit usor, aratand intelegatoare.

„Stii, tot ce trebuie sa faci este sa-i spui lui Cullen si sunt sigura ca ar fi bucuros sa-ti arate cum functioneaza lucrurile,” a spus. Ochii mi s-au largit, uimita de sugestia ei, si ea a ras. „Sunt serioasa. Il cunosc pe Edward de suficient timp ca sa stiu ca nu este rusinos in legatura cu rahatul asta. Si la cat de inebuneste de indragostit baiatul ala? Jur ca daca ii vei spune ca vrei sa o vezi sau sa o atingi, probabil isi va da drumul in pantaloni inainte de a o scoate. Insa inteleg daca nu esti gata sa fii asa de indrazneata, asa ca daca ai vreo intrebare poti sa vii la mine si o sa incerc sa-ti raspund daca te va face sa te simti mai confortabil.”

M-am holbat la ea pentru un moment, gandindu-ma la oferta ei. „Sunt… mari?” am intrebat intr-un final. Imediat ce am rostit asta am rosit, rusinata ca am intrebat. Ea a ranjit.

“Pot sa fie. Vin in diferite marimi, nu sunt doua asemanatoare. Nu pot sa spun din experienta sau ceva de genul, insa exista zvonuri ca Edward este unul dintre cei mari.”

“Pe bune?” am intrebat ezitant. Ea a dat din cap.

“Fetele ii spun cateodata Obraznicul Cullen, si nu este din cauza comportamentului sau. Este evident din cauza ca e dotat,” a spus. S-a oprit si a ras. “Nenorocitul obisnuia sa rada despre faptul ca are un penis de 9 inch insa mereu am crezut ca exagera, asta pana cand fetele de la scoala au inceput sa vorbeasca.”

Am stat tacuta pentru un moment, incercand sa-mi imaginez o rigla pentru a-mi da seama cat de lung este 9 inch. Rosalie probabil si-a dat seama ce incercam sa fac deoarece a ranjit si si-a ridicat mainile, aratandu-mi cu degetele lungimea aproximativa. Ochii mi s-au largit de soc si m-am holbat la ea, ceea ce a facut-o sa rada din nou. Probabil ca ar trebui sa ma simt jignita de faptul ca rade de mine, insa nu parea sa o faca cu rautate.

“Da, e destul de mare. Insa nu lasa marimea sa te sperie. Alice probabil ca ti-ar spune ca marimea nu conteaza, si ar spune niste prostii despre cum nu marimea barcii conteaza, ci miscarile oceanului. Insa voi fi eu catea si iti voi spune direct ca de obicei mai mare e mai bine, atata timp cat detinatorul stie ce sa faca cu ea,” a spus. Am dat din cap, inca usor uimita.

“Si incape… acolo jos?” am intrebat, uimita, pentru ca nu parea posibil. Ea a zambit si a dat din cap.

“O femeie se intinde pentru a se acomoda,” a spus. Am dat din cap, incercand sa inteleg conceptul.

“Dar… doare?” am intrebat ezitant. Nu prea eram ingrijorata despre acest aspect, pentru ca am indurat multa durere inainte si ideea de durere fizica nu ma speria. Era mai mult necunoscutul cel care ma deranja. Ea a oftat.

“E posibil prima data. Insa atata timp cat tipul stie ce face, poate sa faca totul cat mai usor posibil. Si in sex nu toata durerea este rea, cateodata se simte bine,” a spus. M-am holbat la ea, incercand sa absorb ideea, si ea a oftat. “Dar pe bune acum, nu fii timida sa vorbesti cu Edward in legatura cu asta, pentru ca iti garantez ca baiatul ala nu are rusine si iti va explica tot.”

Am zambit. “Bine,” am spus usor, nefiind sigura ca as avea tupeul sa aduc asa ceva in discutie cu el fara sa fiu complet rusinata, insa dorindu-mi sa-i arat ca o ascultam si ca-i apreciam sfatul. Am stat in liniste pentru un moment inainte ca ea sa-si curete gatul si sa se ridice, dandu-si cu mana peste haine pentru a indrepta cutele.

“Cam atat am avut de spus,” a zis, intorcandu-se pentru a se uita la mine. “Nu iti pot promite ca nu o sa mai fiu o catea cu tine sau ca nu o sa mai spun nimic care sa te supere din greseala, pentru ca asta sunt eu, insa o sa incerc sa fiu mai sensibila in lagatura cu, uh… situatia ta,” a spus. “Si as aprecia daca ce am vorbit o sa ramana intre noi doua, deoarece nu as vrea ca iubitul tau sa creada ca devin moale. Nu mi-ar placea daca as fi nevoita sa-l lovesc in scula sa de 9 inch ca sa-i demonstrez contrariul, mai ales ca sunt sigura ca vei vrea sa o folosesti la un moment dat.” Ochii mi s-au largit si roseata imediat mi-a inundat obrajii si ea a ras, scuturandu-si capul. S-a dus spre usa, deschizand-o rapid si inghetand.

“Ce, incepi sa ne spionezi?” a  intrebat, sunand enervata. “Nu crezi ca poate sa aiba singura grija de ea?”

Fruntea mi s-a incretit si m-am uitat peste ea, soacata cand l-am vazut pe Edward stand acolo. A spus ceva despre maimute ce faceau cu ochiul, si m-am abtinut sa nu rad, stiind exact la ce facea aluzie. Am vazut destul din Vrajitorul din Oz pentru a stii despre ce e vorba. Au mai schimbat cateva cuvinte si ea a incercat sa-l loveasca in timp ce pleca, insa el i-a sarit din cale si a intrat in camera. Am stat acolo, destul de agitata deoarece evenimentele de seara trecuta inca imi erau in minte si era prima data cand eram singuri de atunci. De asemenea, ma gandeam si la ce a spus Rosalie si a trebuit sa rezist impulsului de a ma uita in jos la pantalonii lui ca sa vad ceva care sa-mi dea vreun indiciu in legatura cu partile sale masculine. Era asa de prostesc insa nu puteam sa nu ma mai gandesc la asta, asa ca am stat acolo jenata, incercand sa nu reactionez ciudat din cauza asta. A inceput sa mearga spre mine si am inceput sa rosesc si am fost nevoita sa-mi mut privirea, apropierea sa facand lucrurile mai rele. Se pare ca si-a dat seama ca ma gandesc la asta deoarece a ras si m-a imbratisat, spunand lucruri dulci ce-mi incalzeau inima. M-a sarutat usor insa tot ma gandeam la seara trecuta si ma facea sa vreau mai mult. Stiam ca din punct de vedere emotional nu eram gata, ca trebuia sa ajung acolo cu pasi mici, insa corpul meu ma ura si incerca sa actioneze din propria inițiativă.

El sugera sa mergem undeva azi si m-a socat ca vroia sa ma scoata in public,deoarece trebuia sa fim grijuli pentru ca tatal lui sa nu afle,dar nu parea ingrijorat de asta.A mers sa faca un dus si eu m-am dus nelinistita sa-mi schimb hainele,holbandu-ma in dulap si incercand sa aleg ceva ca sa ma faca sa arat decent.Edward obisnuia sa fie vazut cu fete dragute,fete care aratau ca modele,si ma facea putin nelinistita pentru ca nu as arata niciodata asa cum arata ele.Am scos niste haine pe care inca nu le-am purtat pentru ca nu parea potrivite pentru o zi de curatenie,si mi-am pieptanat parul si l-am lasat sa  atarne.M-am parfumat dar nu stiam cum sa ma machiez adecvat,asa ca nici nu m-am obosit sa incerc.M-am simtit usor inadecvat,dar ca norocul el parea multumit cand m-a vazut si mi-a spus ca aratam bine.

Edward era fara indoiala chipes. Purta o camasa verde care ii facea ochii sa straluceasca, scotandu-i in evidenta. Eram fermecata de ei, uimita de cat de incantator era si cat de norocoasa sunt sa-l am in viata mea. M-a condus la masina si a facut o mini acces de furie in legatura cu scaunul masinii, rastindu-se usor la mine, insa i-am acordat timpul necesar ca sa-i treaca. Si-a cerut scuze ca de obicei, si a sugerat sa-mi ofere un orgasm in masina. Glumea insa eram uimita de lipsa lipsa lui de rusine si cu ce nonsalanta. Imi aducea aminte despre ce a spus Rosalie, cum ca era nerusinat si nu ar trebui sa-mi fie rusine sa vorbesc cu el despre lucrurile astea. Insa stiam ca nu era acum timpul sa mentionez despre asta.

Am mers la cina si am stiut imediat,bazata pe expresia lui,cand a trecut pe langa primul restaurat ca stia pe cineva acolo si nu vroia sa fie prins.S-a panicat usor si s-a incordat.A incercat sa para calm dar nu trebuia sa se prefaca cu mine.Intelegeam complet si nu-l invinovateam pentru asta.Ne-a fost impartit un anumit set de carti si trebuia sa ne descurcam cu ele.Cina a fost minunata,conversatia era relaxanta si mancarea grozava.

Am plecat de la restaurant si ne-am dus la cinematograf, unde am decis sa ne uitam la un film despre un baiat numit Harry Potter. Edward a cumparat bomboane si suc, ceea ce nu m-a surprins deloc, si ne-am asezat in randul din spate. Eram putin speriata la inceput, da fiu undeva asa de mare insa in accelasi timp inchis, cu atatia oameni inconjurul meu. Era zgomots si aglomerat, si singurul lucru care m-a impiedicat sa am un atac de manica a fost faptul ca Edward nu mi-a dat drumul nici o secunda. Nu eram sigura daca intelegea cat de mult ma afecta atingerea sa, cat de mult ma ajuta prezenta lui, insa stiam ca fara el nu as fi reusit.

El isi imparti bomboana si sucul cu mine,si dupa o vreme m-am relaxat si am inceput sa inteleg filmul.Pe la jumatatea filmului Edward s-a aplecat si m-a sarutat,ceea ce m-a uimit deoarece eram in public si oamenii ar vredea,dar nu parea sa-l deranjeze asta.A fost un sarut dulce,atat de gentil si plin de compasiune.

Drumul spre casa de la teatru a trecut repede,si nu mi-am dat seama pana cand eram pe drumul in Forks ca am vorbit tot timpul.M-a socat intr-un fel,deoarece eu niciodata nu vorbeam atat de mult si abia i-am dat oportunitatea lui Edward sa vorbeasca.M-am uitat la el cand a oprit in fata casei,usor nelinistita si ingrijorata ca vorbaria mea la enervat,dar el mi-a zambit si parea foarte fericit.

Edward si cu mine am mers direct la al treilea etaj, si m-am dus in camera mea sa ma schimb. Nu eram obisnuita sa port haine stramte si ma simteam usor incomod in blugii astia. M-am dezbracat rapid, aruncandu-mi hainele in cosul de rufe si punand ghetele la locul lor in dulap. Am stat in fata sifonierului in sutien si lenjerie, ezitand. Am scoas o pereche de pantaloni scurti si un maieu, si m-am imbrat repede. Dr. Cullen tinea temperature in casa usor ridicata, asa cum eram obisnuita si apreciam asta. M-am dus in baie si am luat un elastic, prinzandu-mi parul intr-o coada lejera. M-am indreptat spre camera lui Edward, ezitand in hol insa nu am mai ciocanit, deoarece stiam ca ma asteapta. Am intrat si m-am uitat la Edward, care statea la birou. S-a uitat in sus la mine si a inceput sa tuseasca, un nor mare de fum iesindu-i din gura. Am inghetat si m-am uitat la el socata, realizand ca fuma marijuana. Nu o facea foarte des; cred ca personal l-am vazut doar de vreo trei ori de cand mi-a suflat fumul si mie. S-a inrosit usor in timp ce tusea si parea ca se straduieste sa respire. M-am uitat la el, usor ingrijorata insa si-a fluturat mana inspre mine, indicandu-mi ca este bine. Am mers ezitant spre el si m-am asezat pe pat, inca privindu-l cu precautie.

„Esti ok?” am intrebat in timp ce m-am pus jos.El isi drese vocea si parea ca-si recastiga calmul,incuviintand.

A spus ca e bine si vocea ii era afectata de la fum, sunand ragusita. Imi aducea aminte de cand se trezea dimineata, inca usor ametit de somn. Era ciudat, insa consideram ca suna sexy. S-a uitat la mine pentru putin timp, zambind. “Esti al dracului de frumoasa, Isabella,” a spus intru-un final.

Am zambit si am rosit, prinsa cu garda jos de complimentul sau. Niciodata nu m-am gandit ca sunt frumoasa insa Edward reusea sa ma faca sa ma simt ca si cum as fi. I-am spus asta in timp ce mai tragea un fum, i-am spus ca ma face sa ma simt frumoasa. S-a holbat la mine pentru un moment, parand absorbit de cuvintele mele, si a expirat.

“Te iubesc,” a soptit, vocea fiindu-i complet serioasa. Il credeam cand o spunea asa, fiecare parte din sufletul il credea. S-a ridicat de pe scaun si l-am privit, zambind si incercand sa nu incep sa plang de bucurie, nevrand sa-l sperii. Inima imi batea rapid in timp ce ma uitam la el, emotiile trecand prin mine.

“Si eu te iubesc. Atat de mult,” am spus usor. El a gamut incet cand am rostit cuvintele si a inceput sa mearga catre mine. Ochii mi s-au largit de soc cand a dat cu piciorul intr-un manual pe care l-a lasat pe podea, tipand si cauzand fumul sa-i iasa din plamani. A inceput sa tuseasca si s-a aruncat pe pat, apucandu-si piciorul cu mainile.

„Esti ok?” am intrebat ezitant,trecandu-mi mana peste spatele lui usor.Avea capul aplecat si isi masa piciorul si eram ingrjorata ca era nervos.Am avut o seara atat de minunata cu el si nu vroiam sa se supere si sa izbucneasca si sa dea cu picioru in ea.Tremura destul de vizibil si se intinse pe pat repede.Am incercat sa ma misc,nevrand sa stau in fata lui,deoarece nu puteam sa-i inteleg starea si nu vroiam sa-l enervez,dar inainte sa pot sa ma misc el isi puse capul in poala mea.

Eram uimita insa el s-a uitat in sus la mine, aratand relaxat in ciuda faptului ca-l durea piciorul. Am zambit si m-am uitat in ochii lui, bucurandu-ma sa vad o sclipire in ei, si imediat m-am gandit la cat de norocoasa eram ca sa-l am in viata mea. Niciodata nu mi-am imaginat ca ceva asa de uimitor mi s-ar intampla mie, ca as gasi pe cineva asa de frumos ca el.

In final mi-a vorbit dupa un moment,spunandu-mi ca avea nevoie de o favoare.M-a facut confuza si l-am intrebat ce vroia stiind ca orice mi-ar cere nu as putea sa-i spun vreodata nu.Eram devotata acestei creaturi minunate si stiam ca nimic nu avea sa schimbe asta.El ranji si imi spuse ca dormitorul lui trebuia curatat si eu am ras,deaorece era adevaratul si eram fericita cand in final recunostea asta.El zambi si isi intoarse capul,cuibarindu-se in poala mea.El isi ridica mana si incepu sa-mi mangaie talia,si puteam sa-i simt respiratia pe pielea mea expusa.Am inceput sa ma foiesc,simtind furnicaturi prin tot corpul si stabilindu-se intre picioarele mele,trezind fiecare parte din mine.Am inceput sa-i mangai spatele si imi bagam mana in parul sau,iubind felul in care se simtea parul lui moale si ciufulit de bronz intre degetele mele.Avea nevoie disperata de o tunsoare,deoarece a crescut destul de mult de cand am ajuns eu si scapa de sub control,dar inca avea farmec in el si era o parte din cine era el.

El a oftat si m-am uitat in jos, observand ca si-a inchis ochii. “Maine insa. Curatenia poate sa astepte pana maine,” a murmurat, miscandu-si capul ca si cum ar fi vrut sa-l ingroape in poala mea. Am zambit si m-am uitat in jos la el, mangaindu-l usor. Buzele i-au tresaltat usor, un ranjet acoperindu-i fata.

Mana mea care-i mangaia spatele se odihni dupa un moment,aproape de soldul sau.Inca ma uitam in jos la el,si am privit cum ochii lui s-au deschis si s-au intors spre mine.El zambi intr-un mod elegant cand vazut ca ma uit la el.

“Vrei sa facem ceva?” a intrebat usor.

„Cum ar fi?” am intrebat.El dadu din umeri usor si ofta,ridicandu-si capul din poala mea.Se ridica din pat si merse pana la birou,asigurandu-se ca trece pe langa cartea pe care a lovit-o.Isi luase marijuana si o aprinse,tragand un fum.El exhala dupa un moment.

“Nu ne-am terminat niciodata jocul cu 21 de intrebari in ziua aceea,” a spus. M-am uitat la el usor surprinsa si am zambit.

„Ok” am spus.El incuviinta,ranjind,si a tras inca un fum din marijuana sa.A pus-o inapoi pe birou si venit spre mine,asezandu-se usor langa mine pe pat.El ridica o spranceana la mine cu o privire intrebatoare pe fata sa si am zambit,stiind imediat ce vroia.Se apleca in fata usor,oprindu-si buzele abia deschise si exhala.Am inchis ochii si am inhalat,ducand fumul sau in plamanii mei.L-am tinut si l-am auzit chicotind cand isi indeparta buzele de mine.Mi-am deschis ochii si am vazut ca inca era in fata mea,nasul sau aproape atingandu-l pe al meu.Am exhalat,lasand fumul sa plece,si o data ce plamanii mei era curati se apleca si isi presa buzele de ale mele cu putere.Forta cu care apasa ma impinse in spate si am ras amandoi cand el cazut peste mine,sarutandu-ma adanc.Mi-am pus mainile in jurul lui si l-am sarutat inapoi cu tot ce aveam.In final se indeparta de buzele mele dupa un moment si ranji,sarutandu-ma usor inca de doua ori.

 “Nu e nimic mai al dracului de sexy decat sa vad ca inspiri aerul pe care ti-l suflu,” a spus, vocea devenindu-i ragusita. Imi trimitea fiori pe sira spinarii si am gemut usor iar el imediat s-a apleca si si-a apasat gura pe gatul meu.

“Intrebarea numarul nustiu care. Ai vrut sa te sarut in ziua aceea? Deoarece jur ca am crezut ca iti doreai s-o fac, insa nu eram sigur asa ca nu am facut-o,” a murmurat, buzele inca traversand pe piele mea. Am oftat, trecandu-mi degetele prin parul sau.

„Da” am soptit usor.”Eu,uh…Doar ca eram speriata.”

El a gemut. “Inca esti speriata?” a intrebat. Am ezitat, gandindu-ma la raspuns.  Respiratia lui ma gadila pe gat, facandu-ma sa simt fiori din cap pana in picioare.

„Da”Am spus.”Dar nu din acelasi motiv ca inainte”

Si-a retras buzele de pe gatul meu si s-a indreptat, ridicand o spranceana. Expresia lui arata interes real. “De ce esti speriata acum?” a intrebat.

Am oftat,ducandu-mi buza inferioara in gura nelinistita.”Nu e randul meu sa pun o intrebare?” am intrebat.El marai,dandu-si ochii peste cap.

“Doar raspunde, te rog,” a spus. “De ce esti speriata?”

„Imi e frica sa te pierd” am spus usor,vocea mea tremurand usor datorita nervilor.Nu-mi era usor sa-mi admit temerile,sa-mi permit sa fiu vazuta atat de vulnerabila.Vulnerabilitatea nu era niciodata un lucru bun pentru cineva ca mine.

El a oftat si s-a uitat la mine pentru un moment, privirea fiindu-i intense. S-a miscat si s-a ridicat,  dezbracandu-se rapid de tricou. L-am privit derutata, nestiind ce vrea sa faca si eram usor speriata ca am spus ceva gresit. S-a asezat langa mine dupa un moment, stand pe o parte. M-am rostogolit si eu pe o parte si el s-a intins aprubt, apucandu-mi mana strans. M-am retras, nu pentru ca eram speriata ci pentru ca m-a prins cu garda jos, si el s-a oprit si si-a slabit stransoarea. Dupa un moment mi-a luat mana si mi-a pus-o usor pe pieptul lui, acolo unde era inima lui. Si-a apasat mana peste a mea, uitandu-se intens in ochii mei. Expresia lui era ciudata, complet coplesitoare si dragostea se putea citi in ea. Pielea lui era calda si ii puteam simti bataile inimii.

„Simti asta?” intreba incet.Am incuviintat,uimita de seriozitatea lui.”Nu voi pleca nicaieri Isabella.Asta e al tau.”

Mi-am simtit ochii umezindu-mi-se de lacrimi si am incercat sa ma abtin, insa era lipsit de sens. O lacrima s-a varsat aproape imediat, curgandu-mi in jos pe obraz. El a zambit si si-a mutat mana ce state ape as mea pentru a-mi sterge lacrima. “Este randul tau sa intrebi, tesoro,” a spus.

Am oftat.”De ce iti este frica?” am intrebat,tinandu-mi mana peste inima lui.Era uimitor sa fiu capabila s-o simt batand,deoarece era aproape in ritm cu a mea.El ofta.

“Ca o sa fii ranita din cauza mea,” a spus fara ezitare. Ochii mi s-au largit usor de supriza, neastaptandu-ma la acest raspuns. “Imi e frica ca tata o sa te ia de langa mine, sau ca o sa se intample ceva al dracului de rau cand o sa incerc sa te fur.”

Ochii mei se marira mai tare.”Sa ma furi?” am intrebat,panicandu-ma.El zambi.

“Bine, nu sa te fur, nu te mai panica asa. Insa o sa gasesc o modalitate sa te scot din situatia asta,” a spus.

M-am uitat la el pentru un moment,luptand cu speranta ca incerca sa ma umple.Era periculos pentru mine sa incep sa sper pentru libertate,deoarece sclavele nu erau pur si simplu eliberate.Sclavele erau folosite si le aruncau cand le sosea timpul.Stiam prea multe pentru a fi lasate libere in lume.M-am gandit putin la cum eu si Edward vom fi impreuna,si am realizat ca trebuia sa se intample ceva pentru noi ca sa putem rezista.El va pleca in curand,deoarece era aproape un adult,si daca nu se intampla nimic el ma va lasa in spate in timp ce va merge mai departe cu viata lui.Dar conceptul ca voi gasi vreodata libertatea la care ranjeam era greu de acceptat.

“Nu poti sa ma scoti din asta, Edward,” am spus dupa un moment, partea mea pesimista castigand din nou in timp ce imi diminuam speranta. Fruntea i s-a incretit si s-a uitat la mine confuz. “Asta nu e doar o perioada din viata mea. Asta ESTE viata mea. Sclavia m-a adus pe lume, si probabil ca din cauza ei voi muri. Nu are sens sa incerci sa schimbi asta.”

Ochii lui se ingustara in timp ce fata lui se inora cu furie.Ochii mei se marira de soc datorita schimbarii bruste de purtare.Exista un foc in ochii lui,o scanteie de furie inotand in verde care ma speriat.S-a ridicat repede,indepartandu-se de mine,si mi-am tras usor mana de pe pieptul lui.Inima-mi inceput sa bata cu putere,deoarece eram uimita si confuza de reactia lui,si el doar statea acolo si se uita la mine cu furie.”Sa nu mai spui niciodata asta” spuse ascutit,vocea lui crescand in ton.Doar m-am uitat la el,nesigura de ce ar trebui sa fac sau sa zic,sau macar ce am zis gresit.A luat o gura mare de aer,aparent incercand sa se calmeze,dar nu a functionat deoarece focul inca ardea in ochii lui.”Incerc sa nu fiu furios pe tine,dar nu poti sa spui prostii ca aia.Nu poti sa renunti asa.Exista mult mai multe in viata decat prostia asta,exista o lume intreaga acolo pentru tine si va trebui sa lupti impreuna cu mine pentru ea.Trebuie sa ai incredere in mine,si nu poti sa renunti pur si simplu si sa spui ca nu are rost.Deoarece chiar are rost.Dar nu are rost,de ce mai suntem aici?Am eu rost pentru tine?”

 “Nu!” am spus repede, fruntea incretindu-mi-se. Nu vroiam ca el sa creada ca nu inseamna nimic pentru mine pentru ca nu era adevarat. Era totul pentru mine. M-am ridicat repede si am simtit cum mi se umezesc ochii cu lacrimi. “Nu esti lipsit de sens. Tu esti singurul lucru din viata mea care are vreun sens, Edward.

El a oftat si si-a scuturat capul, inca aratand suparat. “Drace, merit sa te lupti pentru mine? Pentru ca daca nu esti dispusa sa lupti, trebuie sa-mi spui acum. Pentru ca sunt complet pregatit sa fac orice e necesar si nu vreau sa fac asta daca tu nici macar nu o sa incerci.”

„Desigur ca meriti sa lupt pentru tine” am spus,intingandu-mi mana tremurand repede si mangaindu-i obrazul.Ma asteptam sa se traga de langa mine pentru ca furia era inca scrisa pe fata lui,dar nu a facut-o.Si-a aplecat usor capul in atingerea mea si ofta puternic.

“Atunci nu mai spune rahatul asta, bine? Cand am spus ca o sa gasesc o metoda sa te scot din situatia asta am fost serios. Nu ma prostesc in legatura cu asta, sunt serios cand spun ca te iubesc, nu sunt doar cuvinte. Si Hristoase, imi pare rau ca am tipat, insa ma supara ca te indoiesti asa de mult de tine,” a spus. Furia din expresia sa s-a diminuat usor si a fost inlocuita de tristete, durere. Se uita intens la mine si am dat din cap.

„Doar ca nu e usor sa am speranta” am spus,vrand sa ma inteleaga.El ofta,ridicandu-si mana si punand-o peste a mea care statea pe obrazul lui.S-a inclinat spre atingerea mea.

“Crezi ca nu stiu asta, tesoro? Insa trebuie sa ai putina incredere in mine. Volere è potere,” a spus.

„Ce inseamna asta?” am intrebat. El a zambit usor.

“Unde este dorinta, este si o cale,” a spus. “Tata spune rahatul asta tot timpul. Este raspunsul lui la tot.”

Am zambit usor si am incuviintat.”Imi pare rau,ca m-am indoit” am soptit.El dadu din umeri.

“Daca nu-i sange, nu-i castig,” a spus nonsalant. S-a uitat in sus la ceas si a oftat, trecandu-si o mana prin par. “Ce zici daca ne-am culca?” a sugerat, intorcandu-se spre mine. Am zambit si am dat din cap.

„Suna bine” am spus.S-a ridicat de pe pat si a luat telecomanda,aprinzand radioul pe o melodie lina de pian.A pus inapoi telecomanda jos si a mers sa stinga lumina.A venit spre mine si s-a urcat in pat,tragandu-ma repede in jos la el si punandu-si bratele in jurul meu.Se scufunda in parul meu,inhaland.

“Noapte buna, Isabella,” a spus usor. In vocea lui era o idee de tristete si m-am simtit prost imediat, stiind ca i-am omorat cheful.

„Noapte buna,Edward” am soptit.Am simtit o lacrima coborand pe obrazul meu si am inchis ochii,ignorand-o.M-am ghemuit in bratele lui care erau in jurul meu,tinandu-l strans catre mine,nevrand sa-i dau drumul.Era foarte greu sa fi optimist cand traiesti cum traiesc eu.

Am alunecat intr-un somn adanc si pentru prima data de ceva vreme, cosmaririle mi-au bantuit visul. A inceput cu scurte flash-uri din viata mea, imagini inofensive cu mama, insa erau greu de privit. Greu de revizitat, pentru ca nu mai era cu mine. Era la distant mare si nu am mai vazut-o sau nu i-am auzit vocea de mult timp, si eram speriata ca de acum va fi doar o aparitie in visuri, ca nu o s-o mai vad niciodata. S-a transformat apoi in violenta la care am fost martora, crimele pe care am fost obligata sa asist pentru ca apoi sa curat dupa ele. Am revizuit si unele din cele mai rele batai pe care le-am primit, Jane lovindu-ma in fata, Charles apucandu-ma de par si tarandu-ma prin curte. Curelele si biciurile ce erau folosite pe mine. Pumnii si palmele si loviturile si imbranciturile. Si sangele, asa de mult sange. Apoi s-a transformat in privirea furioasa a lui Dr. Cullen, mania si detasarea din ochii lui in timp ce imi punea pistolul la gat, zgomotosul click cand a apasat tragaciul.

M-am ridicat repede in timp ce mi-am recastigat constiinta,si m-am uitat in jur in camera intunecata.Tremuram si nu ma simteam bine.Simteam fierea cum imi venea in gat si am sarit din pat,fugind la baia lui Edward.M-am prabusit pe podea si am inceput sa vomit in toaleta,nefiind in stare sa ma opresc.Am stat acolo pentru un moment in timp ce organismul meu se linistea,incercand sa ma adun.

M-am ridicat dupa ceva timp, picioarele inca tramurandu-mi usor si eram transpirata, insa cel putin stomacul mi se mai linistise. M-am dus inapoi in dormitor, uitandu-ma la pat si incruntandu-ma. Edward nu era aici, si judecand dupa faptul ca nu a venit dupa mine cand am fugit in baie inseamna ca este plecat de ceva vreme.

Am ezitat si m-am dus la usa,iesind in hol.Etajul era intunecat si tacut,aproape straniu.Am mers tacuta spre scari,mergand la etajul al doilea.Am mers la scarile care duceau la hol,gandindu-ma ca poate isi lua ceva de baut,si am inghetat brusc cand am auzit muzica pornind.

Era bantuitoare si intunecata, plina de tristete, si nu stiam ce melodie era insa suna straniu sunand in casa linistita. Am mers catre scari incet, avand grija sa fiu tacuta , si m-am oprit in varf. M-am asezat usor si m-am uitat printre balustrada, in jos, spre platforma pianului. Edward statea pe bancuta, cantand frumos notele bantuitoare, usor aplecat peste pian. Muzica a devenit mai galagioasa dupa un moment, cand el a inceput sa apese mai cu putere pe clape, insa a devenit mai lina la fel de repede cum a inceput.

Mi-am rezemat capul de balustrada si m-am lasat in jos,privindu-l pentru putin cantand.Am fost complet fermecata,auzind atata emotie curgand din degetele lui.Parea sa cante aceeasi melodie intunecata in continuu;in momentul in care ajungea la sfarsit incepea de la inceput.

Ma intrebam cat de des canta noaptea, daca se furisa din pat frecvent. Doar daca nu ma trezea Edward, dormeam intreaga noapte, fara sa ma trezesc pana cand soarele nu a rasarit. Intotdeuna facea asta, facea parte din rutina sa? Sau l-am suparat atat de tare mai devreme incat nu mai vroia sa doarma cu mine, sa fie aproape de mine.

Pleoapele mele deveneau din ce in ce mai grelese da incercam sa rezist,nevrand sa ma ridic si sa plec inca.Eram prea captivata de muzica pe care o canta ca sa merg inapoi in pat.Cred ca am pierdut lupta cu pleoapele deoarece urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este ca eram scuturata si ochii mei s-au deschis brusc,complet uimita si derutata.Privirea mea cazu pe Edward imediat si m-am uitat in jur confuza,uimita cand am vazut ca eram la etajul al doilea si el ma cara in brate.Mi-am dat seama ca am adormit in timp ce il ascultam cantand,si el probabil ca m-a gasit  cand mergea inapoi sus.Imi ceream scuze din privirea,sperand ca nu era suparat pe mine pentru ca l-am spionat in timp ce canta,dar el doar a zambit.

 “Avem paturi, tesoro, nu trebuie sa dormi pe podea,” a spuus jucaus. Am zambit usor.

„M-am trezit si erai plecat,si te-am vazut cantand dar nu am vrut sa te intrerup”am murmurat,ametita de la somn.

 “Puteai sa vii jos, nu m-as fi suparat. Si imi pare rau ca am tipat la tine mai devreme, ca te-am suparat,” a spus. A inceput sa urce scarile catre etajul al treilea cand mi-am infasurat mainile in jurul gatului sau si l-am strans usor intr-o imbratisare.

“Este in regula,” am murmurat. El a oftat, scuturandu-si capul.

“Nu, nu e in regula,” a spus, sunand exasperat.

Am oftat insa nu m-am certat cu el. Mi-am rezemat capul de pieptul lui si mi-am inchis ochii cand am ajuns la al treilea etaj, si el m-a carat spre camera lui. M-a asezat in pas si s-a cataract langa mine. M-a tras mai aproape de el si m-am ghemuit la pieptul lui, adormind aproape imediat.

M-am trezit mult mai tarziu si mi-am ridicat usor capul,uitandu-ma la ceas.Am fost uimita cand am vazut ca era cu cateva minute trecut de 10.M-am ridicat din bratele lui Edward usor,fiind grijulie ca sa nu-l trezesc si m-am ridicat din pat.Mi-am croit drumul prin mizerie,multumita ca urma sa facem ceva in legatura cu asta  in curand,si am iesit pe hol.Am inchis usor usa in spatele meu si am mers spre scari.Le-am coborat repede,surprinsa cand l-am vazut pe Jasper stand pe canapea cu telecomanda in mana lui.El se uita la mine si zambi.

“Buna dimineata, somnoroaso,” a spus. Am zambit.

„Buna dimineata,Jasper.” am spus intr-un mod cald.”Iti este foame?Urma sa fac micul dejun.”

Zambetul lui a crescut. “Asta e ingrozitor de dulce din partea ta. Si da, as putea sa mananc,” a spus. Am dat din cap.

„Bun.E Emmett acasa?” am intrebat.El incuviinta.

“Da, sad us sa faca un dus. Ar trebui sa coboare imediat,” a spus. Am zambit si am murmurat ‘bine’, intorcandu-ma si ducandu-ma spre bucatarie. Stiam ca daca Emmet este acasa trebuia sa fac mai multa mancare pentru ca avea un apetit asa de mare. Am inceput sa prajesc niste sunca si am luat ingredientele necesare pentru clatite. Am spart niste oua in tigaie, amestecandu-le. Eram atenta la gatit si la tocam niste fructe cand Emmet a coborat. Vorbea la telefon si s-a oprit in hol, uitandu-se in sus la mine si zambind. Jasper a intrat in bucatarie din sufragerie si a sarit pe un dulap, stand la cativa metri de aragaz.

„Ai avut o intalnire frumoasa ieri?” intreba el curios.”Ce ati facut?” m-am uitat la el si am zambit.

 “Da, a fost grozav,” a spus. “Mi-a oferit cina si am vazut un film.” El a dat din cap, zambind usor.

„Bun. Stii tu, am fost cam ingrijorat la inceput. Edward nu a mai scos o fata in oras inainte asa ca nu stiam daca el stia ce insemna o intalnire. Imi faceam griji ca se gandea ca o intalnire insemna  sa reguleze o fata in parc si apoi sa-i cumpere un Happy Meal.”

M-am uitat in sus la el, confuza. “Ce?” am intrebat, nefiind sigura ce vroia sa spuna prin ‘sa reguleze. Eram destul de sigura ca Happy Meal era ceva de la McDonalds totusi.

„Ce parte nu ai inteles?” intreba el ezitant, parand ca si cum isi regreta cuvintele.

Am ridicat din umeri. “Sa reguleze o fata?” am intrebat. El a oftat si a inchis ochii, insa inainte sa poata sa-mi raspunda cineva si-a curatat gatul dinspre usa. Am sarit si m-am intors, ochii largindu-mi-se cand l-am vazut pe Edward. Arata destul de sifonat de la somn, parul standu-i in sus. Purta doar pantalonii scurti de aseara.

L-am auzit pe Jasper soptind o injuratura si ochii lui Edward se intoarsera la el. „Ce esti tu, nenorocitul de Gestapo?”  intreba Edward. „Ai inceput sa o interoghezi?” Jasper ofta.

 “Doar eram curios,” a spus Jasper, ridicand din umeri. Edward si-a dat ochii peste cap.

„Ma rog. Stiu cum sa tratez o fata” spuse el, sunand defensiv. S-a uitat la mine, aratand usor suparat si iscoditor. M-am uitat la el pentru un moment, confuza de privirea pe care mi-o dadea pana m-a lovit. Nu isi credea propriile cuvinte si se uita la mine, incercand sa gaseasca confirmarea ca ma trata bine. Am zambit, deoarece era putin ciudat sa vezi pe cineva atat de sigur de sine ca si Edward intorcandu-se la cineva ca si mine pentru a-si confirma increderea.

 “Miros mancare!” a tipat Emmett incantat in timp ce inchidea telefonul. A venit in bucatarie, trecand pe langa Edward si Jasper. A venit drept la mine si s-a intins, incercand sa ia o bucata de sunca. Fara sa ma gandesc l-am pocnit peste mana, inghetand imediat dupa ce am realizat ce am facut. Imi aduceam aminte da mama ca a facut asta de nenumarate ori cand eram mai mica si incercam sa fur bucatele de mancare, si nu intelegeam de ce nu aveam voie, si i-am facut asta lui Emmett din instinct. Insa stiam mai bine decat atat, stiam ca nu trebuie niciodata sa pun mana pe stapanul meu.

Emmett a inghetat, uimit de comportamentul meu, si se holba la mine cu gura deschisa, inca avand mana in aer. M-am uitat spre Jasper si am vazut ca era la fel de socat. M-am intors inapoi spre Edward si am observat ca ranjea, incercand sa nu rada.

“Tocmai m-ai lovit?” a intrebat Emmet ezitant. “Pentru ca ii jur lui Dumnezeu ca am crezut ca ai facut-o, insa poate mi-am imaginat rahatul asta.”

Cuvintele sale l-au facut pe Edward sa-si piarda controlul si a inceput sa rada isteric. Jasper a chicotit si Emmett doar se holba la mine cu o spranceana ridicata, fiind evident ca astepta un raspuns. Am inceput sa murmur ceva incoherent si Edward a ras si mai tare. A venit prin spatele meu si si-a infasurat mainile in jurul meu, sarutandu-mi crestetul capului.

“O meritai, nenorocitule,” a glumit Edward. Emmett s-a uitat la el si a ranjit. S-a intins repede, luand o bucata de sunca inainte ca noi sa realizam ce vroia sa faca, si a luat o muscatura.

“Da, pisicuta asta are ceva tupeu ca sa se bage intre mine si mancarea mea.”

Am zambit si eram pe cale sa-i cer scuze lui Emmett deoarece nu am vrut sa-l lovesc, insa Edward a vorbit inainte ca sa pot spune ceva. “De ce ii spui pisicuta?” a intrebat.

Emmett a zambit. “Pentru ca e ca o nenorocita de pisica, de asta. Atat de draguta ca iti vine sa o iei in brate si arata innocent, insa din senin isi scoate ghearele si sasaie la tine, aratand un indiciul despre micul animal vicios din ea. Adica, inca este relativ inofensiva, insa nu este complet lipsita de aparare, stii?”

M-am utiat la el socata de cum ma vede si Edward a ras. “Da, stiu.”

“Desigur ca stii, doar te are la degetul mic,” Emmett a spus imediat. Edward a gemut.

“Si Rosalie nu te are in lesa ca pe un caine nenorocit?” a intrebat Edward intepat.

“Rahat, si-ar dori ea. Sunt un barbat independent idiotule,” a spus Emmett, zambind si dand din cap. Jasper si Edward au inceput sa rada zgomotos.

“Ti-ai dori tu,” a spus Jasper. “Nu mi-e rusine sa spun ca si Alice ma are la degetul mic, si te pacalesti singur daca nu crezi ca Rosalie e barbatul in relatia voastra. Tu esti mai rau decat Edward. Cel putin el admite asta.” Fruntea mi s-a incretit de confuzie si Edward a gemut.

“Uh… mancarea e gata?” am spus, neintelegand despre ce vorbeau si simtindu-ma ca si cum trageam cu urechea la o conversatie pe care nu trebuia sa o aud. A sunat mai mult ca o intrebare decat o afirmatie insa au prins ei ideea.  Emmett a deschis repede usa unui dulap pentru a lua o farfurie, aproape lovindu-l pe Jasper cu ea. El a sarit razand de pe dulap pentru a se da din cale. Edward a stat unde era, tinandu-ma in brate. S-a aplecat si m-a sarutat usor pe gat, in timp ce fratii lui isi luau mancare.

Noi doi ne-am luat ultimii farfurii, si ne-am dus in sufragerie ca sa mancam si sa ne uitam la televizor. Dupa micul dejun m-am dus inapoi in bucatarie si am facut putin curat in timp ce baietii stateau la vorba. Nu mai era mancare ramasa, multumita lui Emmett, asa ca tot ce a trebuit sa fac a fost sa spal vasele si sa sterg dulapurile.

Edward a intrat in bucatarie cand eram aproape gata, rezemandu-se de cadrul usii cu mainile incrucisate peste piept. M-a urmarit in tacere; privirea ii era asa de intensa incat se simtea ca si cum ma penetra. Ma facea usor agitate si simteam cum rosesc cand faceam contact vizual.

“Ai terminat?” a intrebat dupa ceva timp. M-am uitat imprejur si am dat din cap. “Esti gata sa atacam dormitorul meu?”

Am zambit si am dat entuziasmata din cap, simtindu-ma mai incantata in legatura cu asta decat ar trebui. Insa era un lucru mare, ca el ma lasa in sfarsti sa-i curat camera, asa ca se simtea diferit.  El a ranjit, observandu-mi entuziasmul, si a dat din cap inspre scari inainte de a se intoarce. L-am urmarit tacuta in sus pe scari.

Am ajuns la dormitorul lui si a intrat, oprindu-se langa intrare. M-am oprit si eu langa el si ne-am uitat imprejur, nefiind siguri de unde sa incepem. El a oftat dupa un moment, trecandu-si mainile prin par si parand agitat. “Uite, nu am nicio idee ce o sa gasesti in mizeria asta, asa ca o sa-mi cer scuze anticipat pentru tot, ca sa nu trebuiasca sa spun rahatul asta mereu,” a spus. Am zambit.

“Este in regula, nu e mare lucru,” am spus, ridicand din umeri. El a chicotit.

“Nu as spune asta inca,” a murmurat. A avansat in camera si a inceput sa-si adune hainele murdare, aruncandu-le in cosul de rufe. Am ezitat, insa mi-am curatat gatul dupa o secunda.

“Nu vrei sa le separi inainte?” am intrebat. El a inghetat, tinand o pereche de pantaloni in mana, si s-a intors spre mine cu o spranceana ridicata.

“Sa le separ de ce?” a intrebat. Am zambit usor.

“Ca sa le pot spala. Trebuie sa le separi dupa culori,” am spus. Fruntea i s-a incretit de confuzie si am inceput sa rad. “Merge si o gramada de rufe albe si cealalta de rufe colorate,” am spus, incercand sa clarific ca sa-i fie mai usor. Era evident ca nu stia ce sa faca. El a oftat si si-a ridicat o mana, salutandu-ma.

“Da, doamna,” a murmurat. Am inghetat, zambetul disparandu-mi, fiind ingrijorata ca el credea ca fac pe sefa cand tot ce incercam sa fac era sa fac totul mai usor pentru amandoi. El mi-a vazut expresia si a oftat din nou, trecandu-si mainile prin par. “Doar glumesc cu tine, relaxeaza-te. Pot sa ma descurc cu separatul hainelor, doar ca nu eram constient ca trebuia sa o fac.”

Am dat din cap. El s-a intors la haine si le-a scos din cos, murmurand usor. A inceput sa le arunce in doua mormane si eu m-am uitat imprejur, nestiind ce sa fac mai intai. M-am aplecat si am luat o carte de scoala si am pus-o pe birou, inghetand cand mi-am vazut numele pe o bucatica de hartie ce iesea din manual. M-am uitat usor la Edward, care inca sorta haine, si m-am intors inapoi la carte. Am deschis-o sa vad hartia, zambind cand mi-am vazut numele scris de cateva ori. Arata ca o chestie de matematica si el a mazgalit pe margini.

“Deci, uh…” a inceput Edward. Am inchis repede cartea si m-am rasucit spre el, nedorindu-mi sa creada ca imi bag nasul prin lucrurile sale de amuzament. Tinea un tricou alb cu dungi bleumarine, uitandu-se atent la el. “Asta se pune culoare sau alb?” a intrebat. S-a uitat scurt la mine. “Si manualele pune-le in ghiozdanul de acolo,” a spus, dand din cap spre geanta de langa patul sau.

Am zambit si am dat din cap. “Este culoare,” am spus. M-am uitat in jos la gramezi. “Si tricoul ala alb cu desen verde pe spate tot culoare e.”

S-a uitat in jos la morman, ingustandu-si ochii. A smuls tricoul si l-a aruncat in cealalta gramada, mormaind. Am inteles cuvantul ‘porcarii’ si am incercat sa nu rad, stiind ca nu ar fi in stare sa faca lucrul asta fara multe injuraturi. “De unde dracu iti dai seama? Pentru mine parea alb,” a intrebat, sunand iritat. Am zambit, ridicand din umeri.

“Eticheta spune sa nu folosesti inalbitor,” am spus. M-am dus si am luat ghiozdanul, mergand spre birou si punand manualele in el. Edward s-a uitat rapid la mine inainte de a se intoarce la haine.

“Ei bine, nu mi-ai spus ca trebuie sa citesc idiotenia asta,” a spus. Am incercat din nou sa nu rad la cat de enervate era, stiind ca asta doar il va supara mai tare. Era clar ca nu era in elemental sau, insa apreciam ca incerca sa faca ceva de unul singur. Am continuat sa adun carti ce erau imprastiate prin tot dormitorul, unele fiind pentru scoala, iar altele pentru lectura personala. Ma surprindea putin sa vad atatea carti, deoarece nu-mi imaginam ca lui Edward ii place sa citeasca. Am luat o carte mai micuta si maro dupa un moment si m-am uitat la coperta. Era usor uzata, aratand destul de veche, sip e coperta erau doar doua cuvinte aurii. Nu le recunosteam asa ca m-am gandit ca poate sunt intr-o limba straina. Fruntea mi s-a incretit si o priveam precauta, nefiind sigura ce sa fac cu ea.

“Edward, asta este pentru scoala?” am intrebat ezitant. S-a uitat in sus si a inghetat cand a vazut cartea. A ranjit dupa o secunda si si-a scuturat capul.\

“Nu, nu te invata rahatul ala la scoala iubire,” a spus, chicotind si parand ca se amuza de ceva. M-am uitat inapoi la coperta.

“Este in italiana?” am intrebat. S-a uitat la mine, inca fiind amuzat, si si-a scuturat capul cand am facut contact vizual. M-am holbat la el pentru o secunda, confuza. “Deci, ce este?” am intrebat.

A ras iar. “Este, uh…” a inceput. S-a oprit si si-a scuturat capul. “Hristoase, este ceva ce ti-as putea arata mult mai usor decat sa-ti explic.”

Fruntea mi s-a incretit si m-am uitat inapoi la coperta, usor confuza si agitata din cauza reactiei sale. Am deschis cartea ezitand si imediat privirea mi-a cazut pe un desen cu un barbat si o femeie. M-a derutat pentru o secunda pentru ca barbatul statea jos si femeia era indoita intr-un unghi straniu, facand podul pe spate deasupra lui, si m-am holbat la poza pentru un moment, incercand sa-mi dau seama ce faceau. Ochii mi s-au largit dupa un moment cand am observat ca capul lui era intre picioarele lui si ea avea partile lui masculine in gura. Am tipat surprinsa si am dat drumul cartii, uimita. A cazut pe podea cu fata in sus, aterizand cu o bufnitura mica. Edward a inceput sa rada zgomotos si a venit langa mine. S-a uitat in jos la imaginea cu femeia contorsionata ciudat, privind-o pentru un moment. Eu doar am stat acolo inghetata, socata, si el s-a uitat la mine si a ranjit.

“Cat de flexibila esti?” a intrebat jucaus, uitandu-se inapoi la poza. Am icnit, mirata, si el a inceput sa rada, scuturandu-si capul. “Glumesc,” a spus, intinzandu-se si luand cartea. A inchis-o si a dat cu degetul in coperta, oftand. “Se numeste Kama Sutra, este ca Biblia sexului. Si daca asta te face sa te simti prost, atunci s-ar putea sa vrei sa te opresti din sapat prin camera mea pentru ca te risti ca la un moment dat sa gasesti pornografie reala.”

“Ai filme porno?” am intrebat, ochii largindu-mi-se de surpriza. Dupa ce am vazut filmul ‘Boogie Nights’ eram constienta ce era aia pronografie. El a chicotit si a dat din cap.

“Da, am Isabella. Aproape toti barbatii au. Drace, si multe curve, chiar daca nu le place sa admita,” a spus, intorcandu-se si aruncand cartea Kama Sutra pe birou. A inceput sa mearga in cealalta parte a camerei insa s-a oprit si s-a intors pentru a se uita la mine, zambind usor. “Am vrut sa zic fete, nu curve. Greseala mea.”

Am zambit usor, ridicand din umeri. “Este in regula,” am spus, intorcandu-ma si uitandu-ma prin camera. Edward a terminat de separate hainele cand am terminat si eu de strans cartile. Am luat cosul cu rufe albe jos si am bagat prima serie in masina de spalat, fiind nevoita sad au la o parte cateva lucruri care nu se spalau cu inalbitor. Pur si simplu le-am pus deoparte ca sa le spal cu urmatorea runda, nedorindu-mi ca Edward sa afle deoarece s-ar supara. Obisnuia sa fie perfectionist, si nu vroia sa greseasca nimic, chiar daca se putea remedia. M-am intalnit cu Jasper in holul de la al doilea etaj, si el a ras cand i-am spus ca facem curat in dormitorul lui Edward. Mi-a urat mult noroc, din cauza naturii aparte a lui Edward cand vine vorba despre bunurile sale.

M-am dus inapoi in camera cu cosul gol si m-am oprit in prag cand l-am vazut ca statea intins pe burta in pat. Am stat acolo si m-am uitat la spatele sau pentru un moment, aproape fascinate de modul in care muschii ii erau sculptati si de cum tatuajul sarea in evidenta pe pielea sa palida. S-a foit dupa un moment si si-a deschis ochii, uitandu-se la mine. A zambit lenes.

“Ma dau batut,” a murmurat. Am chicotit si mi-am scuturat capul pentru ca tot ce a trebuit sa faca a fost sa sorteze hainele in doua grupe, si nici asta nu a facut-o foarte bine. El a chicotit si s-a ridicat. “Pe bune, rahatul asta e munca grea.”

“Eh, nu e atat de rau,” am spus, ridicand din umeri. El si-a dat ochii peste cap si s-a ridicat, trecandu-si mainile prin par. Am inceput sa arunc gramada de haine colorate in cos, apoi l-am scos in hol ca sa nu-mi stea in cale. M-am uitat imprejur putin, privirea cazandu-mi asupra unor cearseafuri ce erau mototolite in coltul camerei. Am mers spre ele si am vrut sa le iau, insa Edward a tipat din senin, oprindu-ma. Am inghetat si m-am uitat la el in timp ce venea inspre mine. Le-a luat singur si a mers spre usa, aruncandu-le in hol. M-am holbat la el confuza, intrebandu-ma de ce a reactionat asa. “Era ceva in neregula cu cearseafurile alea?” am intrebatt ezitant. El a gemut, scuturandu-si capul.

“Sunt corupte,” a spus simplu. M-am uitat la el, neintelegand, insa am realizat dupa un moment ca nu o sa elaboreze. A pus la locul lor cateva CD-uri si a inceput sa-si organizeze DVD-urile, asa ca m-am dus si am inceput sa iau cearseafurile de pe pat. Edward si le schimba singur, de obicei aruncandu-le pe cele murdare in spalatorie. Am pus fatele de perna, cearseafurile si patura in hol, asigurandu-ma ca le separ de cele care se presupuneau ca sunt corupte. M-am dus la al doilea etaj si am luat lenjerie curata, asigurandu-ma ca Edward le mai folosise inainte deoarece stiam ca era mofturos. Le-am dus in camera lui Edward si am inceput sa-i fac patul. El se prostea cu sistemul audio, avand CD player-ul deschis si umplandu-l cu CD-uri. L-a inchis dupa un moment, punand carcasele de CD la locul lor, si a deschis sistemul audio. O muzica rap galagioasa s-a auzit imediat, bass-ul zguduind peretii, si Edward a ranjit, parand destul de multumit. In saptamanile trecute am observat ca gusturile lui muzicale erau destul de variate. Trecea de la o melodie usoara de pian la o melodie zgomotoasa rock si la una rap, vulgara, rapid. L-am auzit ascultand si o melodie contry odata, insa a pretins ca nu stie despre ce vorbesc cand am mentionat lucrul asta.

S-a dus si s-a aruncat in scaunul de la biroul, luand pipa de marijuana pe care a lasat-o acolo seara trecuta. Am terminat sa-i fac patul si el a aprins-o, luand un fum. Am inceput sa ma plimb prin camera, luand lucruri aleatorii si punandu-le unde credeam eu ca e locul lor. Edward statea si ma privea atent, facandu-ma sa ma simt usor agitata. Nu ma deranja ca nu ma ajuta cu nimic, stiind ca faceam o treaba mai buna daca eram lasata in pace, insa privirea sa ma ingrijora deoarece stiam cum era cu lucrurile sale. Ocazional avea o expresie iritata pe fata, si stiam ce incerca sa se abtina sa nu fie mofturos. Apreciam ca se lupta cu instinctul sau natural de a interveni, luand in considerare ca ma asteptasem ca nu va rezista, si va incepe sa-mi ia lucrurile din mana, ca sa nu le ating.

Dupa un moment si-a pus pipa jos si s-a ridicat. Melodia s-a schimbat si a inceput sa rada, scuturandu-si capul. L-am privit confuza si el a inceput sa dea din cap, cantand. Am continuat sa adun lucruri insa il ascultam, zambind usor pentru mine. Cuvintele erau vulgare, ca majoritatea rap-ului pe care il asculta, insa avea o metoda prin care facea cuvintele ce-i ieseau pe gura sa nu sune asa de rau.

A inceput sa ma ajute din nou,luand chestii si aranja in jur.Am avut podeaua curatata devreme si a mai luat o pauza.Am decis sa duc hainele jos si am continuat cu spalatul hainelor,punand prima tura in uscator si am pus apoi a doua tura.M-am intors in camera si l-am vazut pe Edward uitandu-se in dulapul lui.S-a aplecat si a inceput sa ia haine de pe podeaua dulapului si sa le puna deoparte.M-am uitat in camera si am vazut marginea unei carti iesind de la piciorul patului.Ochii mei s-au marit socati cand am vazut ce aglomerat era acolo jos,spranceana mea ridicandu-se de confuzie cand am vazut cutii.M-am aplecat si am scot cartile si cateva reviste de asemenea si cateva DVD-uri,neatingand cutiile,deoarece nu aveam nici o idee ce era inauntru.Am pus patura inapoi jos si m-am uitat la gramada care am scos-o de sub pat.M-am uitat printre ele,ramanand cu gura cascata cand am vazut pe caseta unui DVD o femeie pe jumatate goala.Am acoperit-o repede,dar nu destul de repede deoarece Edward a zarit-o.A inceput sa rada,dand din cap.

 “Ti-am spus ca vei gasi reviste porno,” a spus. Am luat DVD-ul si l-am aruncat repede sub pat, ceea ce l-a facut sa rada si mai tare. A venit si s-a aplecat in fata mea, intinzandu-se ca sa-l ia. L-a tinut in fata mea si am rosit, luandu-mi privirea, jenata. Si-a pus mana pe obrazul meu , ridicandu-mi capul ca sa ma uit la el. Am facut contact vizual insa puteam sa vad DVD-ul, ceea ce m-a facut sa rosesc mai tare.

„Vrei sa te uiti?” intreba el usor,o stralucire neastamparata in ochii lui.Ochii mei se marira de soc si eu am dat din cap ca nu,repede.El rase si dadu din cap,ridicandu-se.A mers pana la birou si a deschis sertarul de la birou,aruncand DVD-ul inauntru.”Destul de corect.Poate alta data” spuse el.Se uita la mine,ridicand sprancenele in asteptare.Am inceput sa imi musc buza inferioara nelinistita.

 “Poate,” am spus usor. A zambit si a dat din cap, inchizand sertarul. M-am uitat in jos la gramada de pe podea, sortand restul lucrurilor si punandu-le la locul lor. Dupa un moment telefonul lui Edward a inceput sa sune si el s-a dus la birou, luandu-l. A oftat si a apasat un buton, ducand telefonul la ureche.              

 

„Ce faci Ben?” spuse el.A fost o pauza si Edward a inceput sa rada,dand din cap.Edward a inceput sa vorbeasca despre un profesor si eu am incercat sa nu ascult,nedorindu-mi sa trag cu urechea  pentru ca nu vroiam sa creada ca sunt bagacioasa sau ca nu aveam incredere in el.Am scos un pachet cu poze de sub pat si l-am tinut,aratandu-i-o usor lui Edward.El zambit,aratand spre un sertar.M-am intors in acea directie dar el isi drese glasul repede.M-am intors sa ma uit la el si el isi acoperi telefonul cu mana.”Poti sa te uiti la ele daca vrei,sunt doar poze ale fratilor meu si Alice si Rose si chestii” spuse el.Am zambit in raspuns si el isi lua mana de pe telefon,spunand imediat ceva spre Ben.Am deschis pachetul si am scos pozele,asezand cutia pe dulap. M-am uitat prin ele, zambind la pozele cu ei cinci facand lucruri diverse, cum ar fi sa se duca in parcul de distractii sau la dansuri si prostindu-se pe afara. Erau cateva si cu Jacob Black, si ma indoiam ca Edward stia deoarece nu cred ca le-ar fi pastrat. Aratau cu totii asa de tineri si lipsiti de griji, insa totusi, in majoritatea, era ceva ciudat in legatura cu Edward. Expresia ii era goala de orice emotie, sclipirea ochilor sai lipsind. Zambea insa intr-un fel parea trist, singuratic. Toata lumea mi-a spus ca Edward s-a schimbat de cand m-a intalnit, si vazand lipsa lui de spirit ma facea sa realizez ca spuneau adevarul. Era clar ca era grijuliu si nefericit.

Am gasit o poza cu Edward si am inghetat. Era o poza cu corpul sau, facuta dintr-o parte. Imediat m-am intrebat de ce ii faceau poza atunci, deoarece nu era atent la camera.  Statea pe plaja, purtand numai o pereche de slipi, si se uita la apa. Era singur si avea o privire intunecata. Soarele stralucea puternic, atat de puternic incat ii facea pielea sa palida sa para ca straluceste. Aproape imi lua respiratia, deoarece era  devastator de frumos si in acelasi timp era clar ca era distrus.  Era o fotografie frumoasa, continea atatea emotii. Auzisem de expresia ‘o fotografie face cat o mie de cuvinte’ insa nu o intelesesem niciodata pana cand am vazut-o pe aceasta.

Eram atat de atrasa de asta incat nici nu am realiza ca Edward a terminat conversatia lui la telefon si statea  in spatele meu pana vorbi.” Am fost atat de alb incat aproape orbeam oamenii” spuse el,uitandu-se peste umarul meu. Am sarit,speriata de proximitatea lui si mi-am intors capul ca sa ma uit la el.Isi intinse mana si o aseza peste a mea,mangaind-o usor.Am zambit si am intors poza.

“Erai uimitor,” am spus usor. El a chicotit.

„Eram uimitor?Si nu mai sunt?” intreba el jucaus.Mi-a luat parul si l-a pieptanat peste umarul meu,expunandu-mi gatul.S-a aplecat si a lasat cateva saruturi moi pe ceafa mea,trimitand fiori pe spinarea mea.

 “Desigur ca inca esti,” am spus, aproape lipsita de vlaga. “Insa asta e o poza foarte frumoasa.”

El chicoti si se trase de la gatul meu.”Poti s-o ai” spuse el,dand din umeri.M-am intors la el si m-am uitat surprinsa.

 “Pe bune?” am intrebat. El a zambit si a dat din cap.

„Da,pe bune.Il vad pe boul ala in fiecare zi in oglinda.Nu am nevoie de o poza cu el” spuse el.Am zambit puternic,uimita si coplesita.Era un gest mic dar insemna mult pentru mine ca el imi dadea poza.

 “Multumesc,” am spus entuziasmata. El a chicotit si a dat din cap, aplecandu-se in fata pentru a-si apasa usor buzele de ale mele.

„Cu placere,tesoro.Acum,daca ma scuzi,am un pic de treaba pe care trebuie s-o fac.Ben se opreste pe aici ca sa ia niste lucruri pe care i le-a lasat tata.Voi veni inapoi imediat,ok?” spue el.Am incuviintat si ma saruta din nou inainte sa iasa din camera.

M-am dus in camera mea si m-am uitat prin jur, gandindu-ma. Intr-un final am pus poza in sertarul de lenjerie, stiind ca Dr. Cullen nu se va uita acolo. Nu eram sigura cum sa ii explic de ce aveam o fotografie  cu baiatul lui pe jumatate dezbracat.

Am mers inapoi in camera lui Edward si am terminat de rasfoit prin poze.Le-am pus inapoi in cutie si am deschis sertarul in care a spus el ca trebuie sa le pun,inghetand imediat.Stand in sertar era o papusa mica fara fata,facuta din paie.Stiu asta deoarece acestea erau singurele mele jucarii in copilarie,deoarece pot fi facute usor din chestii care nu costa bani.Am pus pachetul cu poze in sertar  si am ridicat papusa cu grija,nevrand s-o stric.M-am intrebat imediat de ce Edward avea o chestie ca asta si stiam ca trebuie sa aiba un fel de semnificatie pentru el pentru ca o pastra.M-am uitam la ea,verificand-o cand am auzit pe cineva dregandu-si vocea.M-am uitat repede sus  si ochii mei se marira cand l-am vazut pe Edward in praful usii cu o spraceana ridicata in directia mea.Nu puteam sa-mi dau seama ce expresie era  deoarece nu stiam in ce stare era,dar nu zambea asa ca am presupun ca nu era prea multumit.M-am uitat in alta parte repede si am pus papusa cu grija inapoi,inchizand sertarul.Nu eram sigura ce sa fac si el nu se misca,pur si simplu se holba la mine cu o expresie de necitit.

 “Imi cer scuze, nu ar fi trebuit sa-ti ating lucrurile,” am spus incet, nefiind in stare sa suport linistea. Ma speria putin si imi era frica ca am intrecut masura. El a fost tacut pentru un moment, si asta m-a facut si mai agitata. Am inceput sa-mi musc buza de jos, speraita de care va fi reactia sa cand va vorbi. Stiam cum era si a fost stupid din partea mea sa-i ating lucrurile fara sa-i cer voie, fiind clar ca nu aveam voie sa-i ating papusa. Si-a ridicat mana abrupt dupa un moment si m-a uimit. Am tresarit si m-am retras insa nu s-a oprit. Si-a pus degetele pe buzele mele, scotandu-mi buza dintre dinti.

„Vei sangerea daca vei tine prostia aia sus.” spuse el usor.M-am uitat la el si am vazut ca expresia lui se imblanzi,fata lui potrivindu-se cu cea in poza pe care mi-a dat-o.”Mama obisnuia sa faca papusile alea pentru copiii care veneau la adapost pe vremea cand lucra ca si un avocat al violului.Toti banii pe care ii primeau prin donatii mergeau direct la program,dar intotdeauna se simtea prost pentru copii,crezand ca au nevoie de o atentie personala.Asa ca facea aceste papusi,deoarece erau ieftine si usoare.Aveam destui bani asa ca putea sa le cumpere fiecaruia o jucarie,dar intotdeauna credea ca simplu si personala era cel mai bun.

M-am uitat la el surprinsa, uimita ca imi spunea povestea din spatele papusii. El s-a uitat inapoi la mine si a zambit dupa un moment. “Trebuie sa fiu de acord, simplu si personal e cel mai bine,” am spus usor, nefiindu sigura de ce altceva sa spun. El a zambit usor.

“In urma cu cateva luni nu as fi fost de acord cu tine,” a spus, scuturandu-si capul.

“Si acum?” am intrebat ezitant, fiind curioasa cum gandea. El a oftat, ridicand din umeri.


“Totul e diferit acum.”

 

 __________________________________________________________________________________

 

Volere è potere = Unde este vointa exista si o cale.

12 comentarii

  1. awwwww cat de dulce este edward……..si rosly ….fata aia este un geniu…..astept cu nerabdare cap urmator…..p.s faceti o treaba al naibi de buna


  2. fetelor, aferim! un nou capitol…exemplar tradus!


  3. Uimitor =))) Deci este amuzant.Ma rog, acum suntem la partea amuzanta pentru ca presimt ca vor urma dramele :(>Succes in continuare :* Si sa speram ca dam mai des de voi :))


  4. foarte frumos fetelor,bravo de un milion de ori tineti-o tot asa:P


  5. wow!!!! deci… ce pot sa spun?!?!?! dupa o asa absenta… mai nimic, dar in fine, mi-a placut capitolul, ca si celelalte pana acum, si sunt curioasa ce o sa se intample in continuare,,,, pentru ca in ultimele capitole-si implicit in acesta a fost liniste… mult prea liniste deci.. ma gandesc daca nu e linistea dinaintea furtuni….


  6. mi-a placut f.mult capitolul…sper ca n-o sa mai asteptam la fel de mult pentru urmatorul………oricum,multumim pentru efort.


  7. superb astept si celelalte capitole ….pupam


  8. ce frumos :X ….abia astept continuarea 😀 …sa vad ce se mai intampla intre Bella si Edward 😀


  9. intotdeauna a meritat asteptarea…
    multumim fetelor-dragelor, pentru efortul depus.
    sä avem o toamnä frumoasä si un nou capitol, cät mai curänd 😉
    :* lavy.


  10. Superb capitolul, povestea, totul! Faceti o treaba minunata. Mult succes in continuare >:D<


  11. Este minunat, exemplar tradus.. va descurcati de foarte bine.
    Si eu de abia astept continuarea 😀 Mult succes in continuare >:D<


  12. ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tare
    nu am avut timp si a trebuit sa stau trei zile ca s-o citesc insa am facut-o
    ma intreb de ec este Bella atat de importanta pentru tatatl lui Edward, candva i-a spus ceva prin ceata, ma intreb oare la ce se referise



Lasă un comentariu