h1

6. Problema cu probleme

„Mania te baga in necazuri. Mandria te tine acolo.” – Necunoscut

 

Edward Cullen POV
“Sa te fut, nemernic disperat”, am tipat, lovind frenetic din picioare, incercand sa ma eliberez din bratele care se infasurasera in jurul meu.  Am simtit cum mi se prelinge ceva cald pe o parte a fetei, in timp ce zona sprancenei imi pulsa usor. O sa-l omor pe puta ala.

 

Cineva il apuca, punandu-l la pamant. Se scutura si scuipa in iarba, cu sangele curgandu-i dintr-o parte a gurii. Il lovisem ca lumea in gura, era norocos ca nu-l lasasem dracului fara dinti.

“Idiot mai esti”, se ratoi. M-am lansat in fata, incercand sa ajung la el dar ma tineau in loc cu prea multa forta.

“DESTUL!”, zbiera antrenorul Clapp, bagandu-se intre noi. “Toata lumea la pamant, culcat pe spate!”

Un cor de gemete se auzi si in directia mea fura aruncate o gramada de priviri murdare. Cineva ma impinse dur si m-am intors rapid platindu-i cu aceeasi moneda. Nu incepusem eu porcaria asta, nu trebuiau sa dea vina pe mine.

 

„Am spus la pamant Cullen!”, tipa antrenorul Clapp.

 

Mi-am dat ochii peste cap, nervos, si m-am intins la pamant. El sufla in fluier si toti ne ridicaram picioarele la cativa centimetri de pamant, mentinandu-le in pozitia asta. Sunt preferabile oricand sute de de impingeri si kilometri de alergare in locul chestiei asteia ridicole cu ridicatul picioarelor – rahatul asta doare.

 

„Mentineti 10 minute!”, toata lumea gemu din nou, cativa injurara de-a dreptul. „Baieti, puteti sa le multumiti pentru asta lui Cullen si Newton”.

 

Intr-una din zilele astea  trebuia sa-l bat zdravan pe Newton, la modul cel mai serios. Era asa o puta increzuta; cineva tebuia sa-i mai dezumfle ego-ul. Eram inapoi in Forks de doua saptamani si facusem totul ca sa ma feresc de necazuri, dar se parea ca era aici un fel de conspiratie sa-mi futa mie viata.

 

Imi cam facusem de cap anul trecut – nu puteam nega asta. Ma bagasem intr-o situatie care ma dusese al naibii de aproape de un centru de detentie pentru minori. Am avut noroc si tata a tras cateva sfori ca sa ma scoata din asta. Totusi, el nu era exact genul care sa ierte, avand in vedere ca avea reputatia de a-si lovi pacientii cateodata, asa ca m-a expediat la o scoala particulara cu internat, la celalalt capat al tarii, pentru tot restul anului scolar. O scoala-internat pentru baieti, as putea sa adaug. Rahatul asta a fost un chin, n-am avut parte nici macar de-o singura bucatica de pasarica pe toata perioada cat am stat acolo.  Ba chiar mi-a platit in continuare sederea acolo pe toata vara. Omule, asta chiar m-a scos din sarite. Fratii mei se puteau duce in Hawaii sa se lafaie pe-o plaja cu o gramada de curve imbracate in bikini, iar eu am ramas infipt intr-un fund de dormitor minuscul, cu un tocilar virgin care facea laba cu o carte cu personaje comice. In momentul in care m-am vazut in avionul spre Forks am jurat sa tin drumul drept si sa nu ma mai bag in rahaturi.

Dar era mai usor de spus decat de facut. Pentru ca fetele erau in continuare tot timpul pe mine si un rahatel ca Newton era in continuare gelos si incerca sa ma provoace. Si nu prea reactionez bine la lipsa de respect.

 

„Bine, fetelor”, spuse antrenorul Clapp, sufland in fluier ca sa semnaleze trecerea celor 10 minute. Se auzi un suspin colectiv  si toti ne-am dat drumul jos la picioare cu un bufnet.  Ne-am ridicat in picioare si mi-am intins spatele, care ma durea de la statul pe pamantul tare.

 

„Newton, Cullen, alergari. In linie acum. Ceilalti puteti pleca”.

 

Am injurat, iritat. Picioarele imi erau deja inflamate, fiindca eram acolo de ore intregi. Era marti si nu aveam scoala din cauza unei prostii cu atelierul profesorilor, dar oricum antrenorul Clapp insistase sa avem in dimineata asta un antrenament rapid si vesel.

 

M-am uitat la Newton in timp ce mergeam spre linie. Fusese sarcastic in ultimele cateva zile, scos din sarite din cauza ca incerca sa se bage pe Jessica Stanley si ea nu-i dadea nici un strop de atentie pentru ca era agatata de scula mea. Nu-mi pasa de fata, de fapt era mult prea sleampata pentru gustul meu, dar mi se oferea constant, implorand practic sa ma rezolve, si ce baiat adolescent n-ar sari pe asa ceva? Sincer nu era chiar grozava la pat, oralul era cel mult mediocru, dar nu sunt tocmai nazuros. Un numar e un numar.

 

Antrenorul Clapp sufla din fluier si noi incepuram alergarile. Newton era bun la suturi si incet ca dracu asa ca l-am scos din ritm. Picioarele lui cedara in mijlocul turei si cazu la pamant. Antrenorul Clapp sufla din fluier, exasperat, si eu m-am oprit brusc. Imediat am simtit cum mi se apleaca si am incercat sa ma abtin, dar a fost inutil. M-am aplecat incercand sa respir adanc, dar am sfarsit prin a vomita.

 

„Nu mai vreau niciodata sa vad ca va bateti pe terenul meu de fotbal, ma auziti? Dati-va mana si reveniti-va si terminati cu porcaria asta”, spuse antrenorul Clapp. M-am uitat incredul la el, dar parea ca vorbeste serios.

 

Am gemut si m-am dus spre Newton, dandu-i o jumatate de mana care se transforma intr-un pumn in spate, ce-i taie respiratia. „Frocio”, i-am spus cu raceala, impingandu-l si facandu-l sa se poticneasca. El imi arunca o privire semnificativa, incruntandu-se, insa eu doar am chicotit. Il strigam asa de ani de zile si inca nu-si daduse seama ca-l faceam homosexual.

 

„Amandoi va duceti la spital si va ingrijiti fetisoarele, amandoi o sa aveti nevoie de copci”, spuse antrenorul Clapp.

 

Am aprobat din cap si m-am indreptat spre locul de parcare, sarind in Volvo. Imi iubeam masina, in sfarsit il vrajisem pe tata sa mi-o cumpere dupa ce m-am intors. Era un C70, varf de gama convertibil. Am condus catre spital si m-am grabit inauntru, sarind peste rand, din moment ce tatal meu era practic singura persoana care pastra spitalul asta de rahat pe linia de plutire. Am primit cateva cusaturi pe frunte, dar nu era chiar asa de rau, avusesem altele si mai rele. Ieseam din spital cand am trecut pe langa Newton, care de-abia acum urma sa fie vazut, si el se ciocni in mod deliberat de mine. M-am intors si l-am inghiontit, facandu-l sa se poticneasca. Paza veni, auzind altercatia, dar se oprira brusc cand realizara ca era vorba de mine.

 

Nici n-am apucat bine sa ajung in parcare, ca imi suna celularul, apel de la tata. Am gemut si i-am inchis soneria, neavand dispozitia necesara sa incerc sa dau explicatii. Stiam ca cineva din spital il va suna ca sa ma barfeasca.

 

M-am dus acasa si mi-am facut un sandvis, indreptandu-ma spre dormitor. Am dat drumul la televizor si am mancat, bucuros ca puteam sa stau jos si sa-mi odihnesc picioarele. Telefonul suna din nou si l-am luat, ca sa vad ca era Jessica Stanley. Am ezitat cu degetul pe buton, gandindu-ma sa raspund, ca sa vad daca pot s-o duc la o plimbare si sa ma suga, dar m-am hotarat s-o ignor. N-aveam chef sa-i aud balbaielile, pe cand vorbea cu mine de parca mi-ar fi pasat in vreun fel de viata ei. Nu eram iubitul ei, putin imi pasa sa vorbesc sau sa aud despre barfele ridicole pe care le imprastiau tarfele din liceul Forks.

 

Mi-am apelat mesageria vocala si am ascultat mesajul tatei. M-am uitat la ceas cand am auzit ca imi ia Volvo daca nu-l sun in 20 de minute si am gemut. Trecuse aproape o jumatate de ora.

 

L-am sunat inapoi imediat, incercand sa fiu amabil si tot rahatul, pana cand m-a amenintat ca ma alunga din Forks, ca sa ma trimita inapoi la internat.

 

Umblam prin camera dezlantuit, incercand sa-i explic tatei cat de ridicola era ideea asta, cand razbatu slab o voce de femeie. Era dulce si parea tanara si nevinovata, dar in acelasi timp seducatoare. L-am intrebat daca aceea era femeia dupa care se dusese si el confirma, dar termina brusc conversatia, nedorind sa mai discute atunci.

 

Nu eram prost sau naiv. Fratii mei si cu mine era mai mult decat constienti de modul de viata al tatalui nostru; stiam dintotdeauna despre asta. Niciodata nu ne-au ascuns sau sa ne minta in legatura cu asta, dar in acelasi timp nici nu se mandreau tocmai. El incercase intotdeauna sa nu ne implice, dar cateodata era inevitabil, din moment ce stiam ca viata noastra era diferita. Nu conteaza cat de mult incerci sa-ti pazesti familia de violenta, a fi in mafie este un mod de a-ti pune toti cunoscutii in pericol.

 

Stiam ca e bagat in comertul cu droguri si in vanzarile ilegale de arme. Stiam ca are mainile patate de sange – ca ajutase la aranjarea unor asasinate si rapiri si unele le facuse chiar el insusi. Era implicat in santaje si spalare de bani, avea cateva conturi offshore pline de bani, pentru a evita plata taxelor. Nu stiu daca exista macar o singura lege pe care tata sa n-o fi incalcat-o. Era un excroc si un hot si un criminal, n-aveai cum sa indulcesti pilula. Oamenii il respectau si se temeau de el, nu numai din cauza numelui de familie, ci datorita modului sau de a fi. Era calm si adunat – tipul tacut dar mortal.

 

Si stiam cu exactitate de ce se dusese in Phoenix. Stiam despre existenta comertului cu sclavi in America. Nu era prima data cand tata dadea bani pentru a cumpara o fiinta umana. Mai fusesera doua, de cand ne mutasem in Washington pe cand aveam 8 ani. Prima fusese o doamna in varsta cu parul carunt pe care o strigam Nona, el o adusese sa aibe grija de casa si sa ne ajute, din moment ce eram inca atat de mici. Ramasese cu noi aproape o blestemata de decada, dupa care murise in urma unui atac de cord, cu cateva luni in urma.

Fusese o doamna draguta, niciodata nu ne-am plans de ea. Era aproape ca o bunica. Toti ajunsesem sa tinem la ea si mi-ar place sa cred ca sentimentul era impartasit, in ciuda faptului ca-l lipsea libertatea de vointa. Oamenii au tendinta sa te respinga cand ii lipsesti de libertate, dar pe ea nu parea sa o deranjeze. Tata i-a incinerat corpul si i-am aruncat cenusa in rau, pentru ca obisnuia sa-i placa sa mearga acolo. Dupa moartea Nonei, el s-a dus si a adus in casa o femeie pe nume Janet. Janet avea putin peste 40 de ani, o femeie miniona cu parul blond carliontat. Am urat-o din ziua in care am intalnit-o, intotdeauna imi arunca priviri furise care ma faceau sa-mi doresc s-o bat pana nu mai pot. N-am atins-o niciodata, desigur… mama ma crescuse bine. Dar nu inseamna ca nu mi-am dorit cu disperare sa pot s-o fac. N-a rezistat prea mult, cu toate ca suspectam ca tata isi priponea calul cu ea. In cele din urma a prins-o intr-o camera in care n-avea ce cauta, atingand lucruri pe care n-ar fi trebuit sa puna mana. El era o persoana ingaduitoare, nu avea multe reguli, dar cele pe care le avea trebuiau urmate. Nu avea o toleranta prea ridicata in privinta nesupunerii fatise la ordinele sale. Daca Carlisle Cullen iti spune sa sari, atunci mai bine sari dracului.

 

Fratele meu, Emmett, si cu mine acceptam viata tatalui nostru, chiar aproape o adoptasem. Emmett nu dorea sa se alature mafiei, dar nici nu-si facea probleme in legatura cu posibilitatea. In privinta mea, aveam sentimentul ca sunt ghidat spre calea asta. Stiam ca membrii organizatiei din Chicago se uitau la mine ca si cand as fi fost un print al mafiei, un potential urmas in conducere. Ei spuneau ca am o tendinta naturala pentru asta, orice o fi insemnat chestia asta, si sperau sa-mi gasesc calea printre ei cand voi deveni putin mai in varsta. Acceptam aceasta posibilitate, aproape mandrindu-ma cu asta. Jasper, pe de alta parte, nu era prea fericit in legatura cu toate astea. Evita cele mai multe discutii in legatura cu acest aspect al vietii Cullen. Ura armele si drogurile la care eram expusi, ura violenta. Emmett si cu mine aveam pielea groasa, dar Jasper era sensibil. Dintre noi toti, el semana cel mai bine cu mama. Eu aratam exact ca ea, dar Jasper avea sufletul ei. Mama stiuse despre viata tatei si o trecuse cu vederea pentru ca il iubea atat de mult. Dar si ea, de asemenea, fusese sensibila. Niciodata nu a scuzat sclavia sau servitutea, la fel ca Jasper. El era complet dezgustat de asta. E un rahat, sunt de acord, dar puteam sa-i vad logica. Daca vrei loialitate si tacere, cateodata trebuie s-o cumperi.

 

Si stiam ca Jasper va fi acum mai suparat ca niciodata, din cauza ca  vocea aceea  dulce si nevinovata de la telefon apartinea unei fete, nu unei femei. Tata n-a spus nimic, asa ca am presupus automat ca va aduce acasa pe cineva in varsta ca cele dinainte, dar era limpede ca ne inselasem. Ea era tanara.

 

Mi-am petrecut ziua inchis in camera mea, fara sa am chef sa socializez, stiind ca odata ajuns acasa, tata o sa-mi friga fundul. Am tras un pui de somn si am zdranganit putin la chitara. In cele din urma am sunat-o pe Jessica Stanley si i-am ascultat porcariile cateva minute, dar am inchis cand mi-a zis ca nu avea cu ce veni la mine. In nici un caz nu ma duceam eu s-o iau.

 

In cele din urma, tata a ajuns acasa. Nu stiu daca era prea lenes sa urce scarile catre camera mea sau daca a crezut ca am pe cineva la mine, dar m-a sunat pe mobil si mi-a spus sa cobor in biroul lui. A intrat in mine, asa cum ma asteptasem ca va face, si m-a amenintat ca ma trimite la scoala dincolo si imi ia masina din nou. De fapt nu-i pasa nici cat negru sub unghie ca-l lovisem pe Newton in gura, dar nu era prea fericit de modul in care ma purtasem la locul lui de munca. M-a pedepsit pentru urmatorul weekend, chestie care m-a scos din sarite cu adevarat, din moment ce aveam meci acasa vineri seara si asta insemna o petrecere indracita dupa aia. Asteptasem cu nerabdare ceva ajutor de sus, cateva aclamatii din galerie si ceva sex dragut si dur.

 

Restul noptii am ramas in camera. Eram prea nervos ca sa pot dormi, asa ca am renuntat in cele din urma si mi-am carat fundul in jos pe scari. Stateam in bucatarie, turnandu-mi niste suc de portocale, cand m-a surprins un zgomot. Era ca si cum cineva gafaia, si casa era asa de tacuta, ca aproape a rasunat cu ecou. M-am intors in directia zgomotului si am fost atat de uimit de privelistea din fata mea, ca am scapat din mana nenorocita de bautura.

 

Intai au fost socul si confuzia, dupa care a venit furia. Stateam in fata unei fete, murat in suc de portocale, si tot ce puteam sa fac era sa ma holbez la ea. Oare puteam fi mai prost de-atat?

Pentru ca era atat de intuneric, de-abia o puteam distinge in celalalt capat al incaperii, dar ii vedeam ochii clar ca ziua. Erau mari si expresivi; arata ca o caprioara prinsa in lumina farurilor. Intr-un final, mi-am revenit si am facut o miscare sa curat sucul, dar evident fata era obisnuita sa faca asta, pentru ca practic m-a dat jos ca sa curete ea. Ne-am lovit cap in cap si m-am crispat, fiindca durea ca naiba. Si, intr-un mod caracteristic lui Edward Cullen, raspunsul meu instinctiv la durere este sa fac panarama.

 

Normal ca am speriat-o, pentru ca refuza sa se uite in ochii mei si tremura. M-am intins s-o apuc de incheietura mainii ca s-o opresc sa mai faca nenorocita de curatenie, fiindca devenea ridicola si balbaita si nu-mi placea. Am simtit ca un soc cand am apucat-o, ca un mic impuls de electricitate statica, care a trecut prin mine. In cele din urma s-a uitat la mine si, cand ochii nostri s-au intalnit, am ramas complet inmarmurit.

 

Obrajii ii erau rosii si aspri de la soare, o vanataie mare pe o parte a fetei parea ca fusese facuta de mana cuiva. Ochii ei erau plini de frica, o lacrima ii aluneca pe un obraz. Era incurcata si inspaimantata, macar atata lucru era clar. O dusese greu. Si era tanara, oh atat de tanara, la dracu. N-avea cum sa fie mai in varsta decat mine, din moment ce fata ei inca mai pastra o usoara rotunjime copilaresca. In ciuda abuzurilor si greutatilor evidente, era inca atat de multa nevinovatie pe fata ei.

 

Dar nu asta era cel mai uimitor lucru. Ceea ce aproape mi-a taiat respiratia era ca peste toate astea era frumoasa. Am avut de-a face cu un numar considerabil de fete fierbinti, sexi si erotice, in hainele lor stramte. Si fata din fata mea nu era deloc ca ele. Nu arata ca un fotomodel, nu raspandea sex-appeal. Era pur si simplu…frumoasa.

 

Am intrebat-o care e problema ei, si a fost o intrebare prosteasca pentru ca eu eram, in mod evident o parte din problema. Insa, vroiam doar sa-i cunosc povestea, cum dracu cineva ca ea putea ajunge intr-o astfel de situatie.

 

Si atunci practic m-a implorat sa n-o pedepsesc. S-a uitat la mine inspaimantata naibii ca o s-o bat pentru greseala mea. Am privit-o incredul, intrebandu-ma prin ce dracu de experiente a trecut fata asta, sa fie atat de infricosata de mine. Nici macar nu putea sa ma priveasca in ochi pentru numele lui Dumnezeu.

 

Desigur, ca si cum situatia n-ar fi fost destul de rea, tata a intrat peste noi, in timp ce stateam intr-o balta de suc de portocale, iar eu o constrangeam fizic. Sincer, nici nu realizasem ca o tineam inca de mana. El a fost foarte taios cu mine, injurandu-ma in italiana. Mi-a cerut sa plec, evident ca nu il facusem prea fericit.

 

Am urcat si mi-am dat hainele jos, bagandu-ma sub dus. Mi-am spalat murdaria lipicioasa de pe picioare, acolo unde sucul trecuse prin pantaloni si mi-am spalat parul, fara sa ma mai deranjez cu altceva. Penisul meu era tare si mi-am infasurat mana in jurul lui, frecandu-l de cateva ori, dar se parea ca nu ajung nicaieri. Continuam sa ma gandesc la nenorocita de fata de jos si cum a ramas ea sa curete dupa mine si cat de gresit era asta, ceea ce era complet ridicol pentru ca exact asta era motivul pentru care era aici.

 

Am renuntat sa incerc sa termin, resemnat la gandul ca probabil va trebui sa iau o fata de la scoala si sa ma furisez ca sa am grija de asta. Am inchis apa si am iesit din dus ca sa ma usuc. Am luat o pereche de boxeri si niste blugi decolorati si i-am tras pe mine. Mi-am tras un tricou alb si m-am imbracat cu una din camasile mele cu maneci lungi, pe care le-am ridicat, rasucindu-le.

 

Nu m-am obosit cu parul pentru ca era inutil – rahatul are propria lui vointa. Mi-am trecut mana prin el e cateva ori, dar era mai rau. Fetelor pare sa le placa totusi, asa ca ce dracu.

 

Am coborat scarile si mi-am reperat fratii. Nu-i vazusem pe fraierii astia toata ziua de ieri. Eram foarte apropiati, dar de cand am fost la camin lucrurile par sa se fi schimbat. Au acum iubite constante si s-au potolit, iar eu am ramas in mare parte acelasi om de dinainte. Imi plac Alice si Rose, le cunosc de cand ne-am mutat aici la scoala primara si sunt fete grozave, dar nu sunt chiar obisnuit ca fratii mei sa fie asa de implicati. Cand am plecat eram cu totii prieteni, ieseam impreuna, si m-am intors ca sa ma trezesc a cincea roata la caruta. Totusi e grozav, sunt fericit pentru ei toti, dar nu inseamna ca vreau sa fiu in chestia asta in mod constant. Nu sunt genul cu porcariile cu lugu-lugu si giugiuleala. Nu  caut sa ma inec in iubire, sunt perfect multumit sa inot in dorinta.

 

Am zburat rapid pe scari si am sarit in spatele lui Emmettt – ii datoram chestia asta fiindca ma trantise acum cateva zile. Aproape l-am daramat, fiindca nu era pregatit si a incercat sa ma dea jos. Am sarit de pe el cand am ajuns la capatul scarii si a incercat sa ma pocneasca dar l-am evitat razand. M-am intors sa-i spun ceva, sa-l tachinez putin, pentru ca Emmett e nostim cand ajungi sa-l cunosti, si ochii mi-au cazut pe fata.

 

Ne privea si zambea. Nu m-am putut abtine sa nu zambesc vazand-o, vazandu-i privirea de uimire pura de pe fata. Ea s-a inrosit cand am zambit si imediat si-a lasat ochii in jos, din nou incapabila sa mentina contactul vizual. Trebuia la modul serios sa schimb asta, rahatul asta nu prea tine aici.

Am trecut pe langa ea, bratul meu atingand-o. Parul de pe mana mi se zbarli in timp ce o furnicatura trecu prin mine. Ma lua prin surprindere si am ezitat, confuz. Era ciudat, acelasi sentiment pe care il avusesem cand am apucat-o de incheietura. Nu mai simtisem niciodata inainte asa ceva, ca si cum pielea ei avea un curent electric care imi patrundea fiinta de fiecare data cand luam contact cu ea. S-a uitat la mine, cu o privire confuza pe fata si m-am simtit ca un idiot nenorocit stand si holbandu-ma la ea asa ca m-am intors si am deschis televizorul.

 

Am schimbat pe canalul meteorologic, ceea ce era inutil, luand in considerare cat de rare sunt zilele in care nu ploua pe-aici, dar nu ma puteam concentra la televizor. M-am dus inapoi langa bucatarie si i-am auzit razand, tata ameninta ca-i spune ceva lui Rose. M-am oprit in spatele fetei, ea statea chiar la intrarea in bucatarie si se uita in pamant. L-am auzit pe tata spunand ceva despre a merge cu Isabella la magazin si n-am stat sa ma gandesc a doua oara, vorbele mi-au iesit din gura inainte ca sa imi fi trecut cu adevarat prin creier.

 

„O fac eu”, am spus.

 

Ea zvacni, intorcandu-se uimita, si se uita la mine. Am trecut pe langa ea si am luat un castron sa-mi pun niste cereale. L-am asigurat pe tata ca nu am antrenamente, multumesc dracului pentru asta, avand in vedere ca picioarele mele erau inca inflamate, si el a fost de acord. Am fost usor surprins, fiindca tehnic eram pedepsit si nu eram chiar persoana lui favorita in momentul de fata.

 

M-am uitat la ea si am realizat ca parea socata. Numele ei imi rasuna prin minte: era prima data cand il auzeam, nici macar nu m-am gandit inainte cum dracu’ o chema. Dar se potrivea. Isabella. Bella. Frumoasa.

 

Si asa si era. Nu aveam idee ce are fata asta de ma captiveaza atat, dar cu siguranta avea sa-mi complice dracului viata.

2 comentarii

  1. tare:X:X:x


  2. Superb cap 😀



Lasă un comentariu